Simona Ionescu / Redactor Șef

Clătite gingașe și dantelate preparate după una dintre cele mai vechi rețete

Clătite gingașe și dantelate preparate după una dintre cele mai vechi rețete
Mici sau mari, nimeni nu poate refuza o porție de clătite delicioase. Ce spuneți ca de data asta să le pregătiți altfel?

Cu umplutură dulce sau sărată, clătitele sunt un preparat în fața căruia toată lumea cedează. Încercați să le preparați după o rețetă pe care nu ați încercat-o niciodată până acum.

Clătite gingașe și dantelate preparate după una dintre cele mai vechi rețete

La prima vedere, toată lumea știe să facă clătite, dar dacă vreți să se topească în gură cu adevărat și să aibă un gust nemaipomenit, aveți la îndemână o rețetă veche, care le face să aibă un gust cu totul incredibil. Secretul? Veți folosi atât drojdie de bere cât și albușuri bătute, iar clătitele vor ieși subțiri. Ca și ingrediente, aveți nevoie de 3 pahare cu făină, 20 g drojdie proaspătă, 5 pahare cu lapte, 4 ouă, 2 linguri cu unt topit, 1 lingură cu zahăr, 4 linguri cu ulei, 1 linguriță cu sare.

Mod de preparare

Pentru început, albușurile se separă cu grijă de gălbenușuri și se introduc la frigider. Într-un bol mai mare se amestecă 1/3 din lapte, drojdia, zahărul, untul topit și gălbenușurile. Se amestecă cât mai bine folosind telul, pentru ca ingredientele să se dizolve. Dacă doriți ca preparatul să fie mai dulce, atuci puteți adăuga zahăr după gust.

Ulterior, turnați laptele care a rămas și amestecați în continuare, apoi făina, cernută în prealabil și sarea. Amestecați cu multă atenție, pentru a nu se face cocoloașe. Atenție! Specialiștii vă recomandă să adăugați sarea doar la final, altfel drojdia nu va mai putea să fermenteze așa cu trebuie. Turnați și uleiul în aluat.

Albușurile se vor bate până se transformă într-o spumă. Odată ce le veți adăuga în aluatul, acesta va deveni aerat. Se unge o tigaie cât mai bine cu ulei. Se pun clătitele folosindu-se un polonic. Se prăjesc pe ambele părți, doar la foc mediu. Se servesc fie cu dulceață, gem sau ciocolată, fie cu brânză sărată. Pentru un gust minunat, puteți turna smântână pe deasupra.

Sursă foto: arhivă

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre