Clătite umplute cu piept de pui și legume

Clătite umplute cu piept de pui și legume
Clătitele, unele dintre cele mai îndrăgite preparate culinare, în materie de desert, sunt adesea preparate și în variantă sărată, iar un exemplu este și această rețetă de clătite umplute cu piept de pui și legume, perfectă pentru un prânz delicios și sățios.

Rețeta de clătite umplute cu piept de pui și legume a fost preparată în prima ediție din sezonul 8 al emisiunii culinare „Chefi la cuțite” de către un concurent care a vrut să-l facă pe Chef Cătălin Scărlătescu să se răzgândească în privința clătitelor, știind că acesta nu este deloc prieten cu ele. Iulian Stănescu, un cântăreț de operă ce i-a fermecat pe carismaticii chefi cu vocea sa, a venit la Chefi la cuțite să demonstreze că nu doar opera este pasiunea sa, ci și bucătăria.

Rețeta de clătite umplute cu piept de pui și legume – Ingrediente

Ingrediente pentru clătite: 4 ouă

350 ml lapte

300 g făină

250 g unt topit

sare și piper

mirodenii

30-50 ml apă minerală

Ingrediente pentru umplutură:  3 buc. piept de pui

150 g smântână de gătit

100 g bacon

4 ciuperci mari

4 ardei capia, copți

1 legătură de pătrunjel

sare si piper

ulei

Ingrediente pentru topping:  100 g smântână

cașcaval ras

Pentru salată: 500 g roșii cherry

mărar

ceapă

oțet de mere

lămâie

Mod de preparare

Pentru aluatul de clătite, într-un bol, se amestecă ouăle cu un praf de sare. Se adaugă laptele, se omogenizează compoziția, apoi se adaugă făina și se potrivește textura compoziției cu câțiva stropi de apă minerală. Se lasă compoziția pentru clătite la odihnă 6-8 minute. Se coc clătitele intr-o tigaie antiaderentă si se transferă pe o farfurie, apoi se acoperă cu un capac să se înmoaie.

Într-o altă tigaie se rumenește bine pieptul de pui pe ambele părți. Se condimentează cu sare și piper. Ardeii se coc, se curăță și se toacă mărunt. După ce este gata se taie pieptul de pui in bucățele mici. Separat se taie ciupercile și baconul în cubulețe mici și se trag la tigaie în puțin ulei. Apoi se amestecă cu pieptul de pui, ardeii copți, smântâna și puțină sare. Pătrunjelul se toacă mărunt și se adaugă în amestecul de mai sus.

Se umplu clătitele cu câte o lingură de compoziție și se împăturesc sub formă de pătrat. Într-o tavă, pe hârtie de copt, se așază clătitele împăturite. Peste fiecare pachet de clătită se pune câte o lingură de smântână deasupra și o felie de cașcaval.  Se introduce tava cu clătite umplute cu piept de pui și legume la cuptor pentru 15 de minute, la 180 de grade, sau până se rumenesc frumos clătitele umplute. Se așază clătitele pe farfurii și se servesc cu de salată de roșii.

Sursa: Chefi la cuțite

Urmează scumpiri în lanț. Pandemia a lovit economiile statelor la nivel global