Merele sunt fructele preferate ale românilor. Roșii, verzi ori galbene, le mănâncă atunci când sunt coapte, dar le folosesc și la o mulțime de prăjituri.

Compot de mere. Cea mai simplă rețetă

Dacă aveți mere lovite sau mai puțin arătoase, nu le aruncați! Puteți să faceți desertul copilăriei la bunici, compot din mere.

Ingrediente

  • 1 kg mere
  • 150 g zahăr
  • 1 baton de scorțișoară
  • 1 l apă

Mod de preparare

Compotul de mere îl poți servi ca atare sau ca o băutură răcoritoare ori ca o bază pentru un cocktail fructat. Fructele le puteți folosi și separat, ca umplutură sau decor pentru diferite torturi și prăjituri.

  • Curățați merele de coajă, apoi tăieți-le în bucățele mici, curățându-le de semințe.
  • Așazațile într-o oală mare merele, zahărul și scorțișoara. Amestecați-le și adaugă peste ele apa.
  • Puneți totul la fiert la foc mic, acoperind oala cu un capac.
  • După ce apa dă în clocot, mai lăsați pe foc un sfert de ceas sau până când puteți intra ușor cu furculița într-o bucată de măr.
  • Scoate bețișorul de scorțișoară din oală.
  • Toarnați compotul astfel pregătit în borcane sterilizate, pe care le lăsați la răcit acoperite cu un prosop.

Selly, îndrăgostit de o vloggeriță. Cum arată iubita

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri