Fructele vedetă ale toamnei, strugurii sunt recunoscuți datorită proprietăților multiple pentru sănătate. Conțin vitamine, minerale, antioxidanți polifenolici, iar consumați cu regularitate aduc o mulțime de beneficii organismului. Cum se face compotul de struguri.
Compot de struguri. Rețetă simplă
Dacă vă plac, puteți mânca struguri și iarna.
Ingrediente
- 800 g zahăr
- 2 litri apă
- 6 kg struguri
Mod de preparare
- Boabele se desprind de pe ciorchine, se spală și se repartizează în borcane.
- Apa și zahărul se fierb și, după ce s-a dizolvat zahărul, se trage vasul de pe foc. Se lasă să se răcească.
- Se toarnă peste strugurii din borcan, se astupă borcanele și se fierb la bain-marie pentru 20 de minute.
- Iarna, se desface borcanul, iar siropul se diluează cu apă, după gust, și se mai fierbe un clocot.
Cristian Diaconescu, un bunic fericit. Poze de colecție
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook