Fructele vedetă ale toamnei, strugurii sunt recunoscuți datorită proprietăților multiple pentru sănătate. Conțin vitamine, minerale, antioxidanți polifenolici, iar consumați cu regularitate aduc o mulțime de beneficii organismului. Cum se face compotul de struguri.

Compot de struguri. Rețetă simplă

Dacă vă plac, puteți mânca struguri și iarna.

Ingrediente

  • 800 g zahăr
  • 2 litri apă
  • 6 kg struguri

Mod de preparare

  • Boabele se desprind de pe ciorchine, se spală și se repartizează în borcane.
  • Apa și zahărul se fierb și, după ce s-a dizolvat zahărul, se trage vasul de pe foc. Se lasă să se răcească.
  • Se toarnă peste strugurii din borcan, se astupă borcanele și se fierb la bain-marie pentru 20 de minute.
  • Iarna, se desface borcanul, iar siropul se diluează cu apă, după gust, și se mai fierbe un clocot.

Cristian Diaconescu, un bunic fericit. Poze de colecție

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri