Conopidă murată ca în Ardeal. Trucul pe care nu-l cunoaște nimeni

Conopidă murată ca în Ardeal. Trucul pe care nu-l cunoaște nimeni
E atât de frumoasă conopida în această perioadă, că nici o gospodină nu poate trece pe lângă această legumă să nu o cumpere.

În așteptarea iernii, cămara trebuie să fie plină. Și bineînțeles, nu trebuie să lipsească nici conopida murată. Iată o rețetă delicioasă.

Conopidă murată ca în Ardeal. Trucul pe care nu-l cunoaște nimeni

O iarnă perfectă înseamnă să aveți în cămară, pe lângă celebrii castraveciori murați, gogonele murate, varză la butoi și conopidă murată. Iar dacă o veți face după această rețetă ardelenească, veți fi la înălțime. Ingredientele care vă sunt necesare sunt: 3 kilograme de conopidă, boabe de piper,   boabe de muştar, sare grunjoasă, câteva rămurele de cimbru, frunze de ţelină și foi de dafin.

Mod de preparare

Înainte de vă apuca de murat conopida, trebuie să aveți grijă să spălați cât mai bine borcanele în care o veți pune. Ulterior, luați leguma, curățați de frunze și scăpați de cotor.

 

Puneți la fiert un litru de apă în care ați adăuga 100 g sare grunjoasă şi câteva fâşii de hrean. De asemenea, tot în apă se adaugă și boabele de muştar şi de piper. Nu toată cantitatea, mai păstrați puține și pentru a așeza pe fundul borcanului.

Ce să faceți ca să dureze peste iarnă

După ce apa a dat în clocot, oala se pune deoparte pentru câteva minute. Luați borcanele, puneți pe fundul acestora tulpinile de mărar, cimbrul, țelina și câteva foi de dafin. Conopida se va tăia în bucățele medii sau mai mici, în funcție de borcanele folosite. Turnați apa sărată peste conopidă.

Pentru ca leguma să se păstreze tare peste iarnă, aveți grijă ca zeama din borcan să fie egală cu jumătate din volumul acestuia. Pentru o conopidă cu un gust cu adevărat irezistibil, lângă legumă puneți la murat și alte legume. Puteți alege ceapă, ardei iute, hrean. Adăugați și câteva semințe de coriandru, sare și un sfert de linguriță cu zahăr.

Sursă foto: romaniatv, divainbucatarie