Simona Ionescu / Redactor Șef

”Copacul lui Dumnezeu”. Se poate folosi totul, de la rădăcină, până la frunze

”Copacul lui Dumnezeu”. Se poate folosi totul, de la rădăcină, până la frunze
“Copacul lui Dumnezeu”, Moringa Oleifera, este de mii de ani un aliment și medicament pentru locuitorii din zonele înalte ale Himalayei. Ei apreciază în egală măsură frunzele, păstăile, semințele, fructele și rădăcina.

Relatările din presă despre miracolele natuale ale copacului pot fi exagerate, dar chiar are anumite proprietăţi impresionante. Este originar din India, dar răspândit acum şi în Asia, Africa şi America Latină. Arborele miraculous a fost folosit de secole în ţările sărace. Este folosit în medicina tradiţională, alimentaţie, ulei de gătit, pesticid natural, detergent domestic,  biocombustibil.

”Copacul lui Dumnezeu”. Se poate folosi totul, de la rădăcină, până la frunze

Arborele miraculos a mai fost numit ”Copacul lui Dumnezeu”. Planta este prețioasă pentru ca se poate folosi de la ea totul, de la rădăcină, până la frunze, spun cei care au cercetat calitățile acestei plante.

Este originar de pe dealurile submontane ale Himalayei. Are înălţimi între cinci şi şi zece metri, cu ciorchini de mici frunze ovale şi de flori delicate şi parfumate de culoare crem. Științific se numesțte Moringa oleifera.

Relatările din presă despre miracolele naturale ale copacului pot fi exagerate. Însă, arborele Moringa a fost folosit de secole, pentru diverse scopuri. De la alimentație, la medicină tradițională.

Arborele miraculos a mai fost numit ”Copacul lui Dumnezeu”. Planta este de prețioasă pentru ca se poate folosi de la ea totul, de la rădăcină, până la frunze

Ce spun specialiștii

Arborele Moringa are de 7 ori mai multă vitamina C decât portocalele, de patru ori mai multa vitamina A decât morcovii și de 4 ori mai mult calciu decât laptele. Are de 3 ori mai mult potasiu decât bananele, de 3 ori mai multă vitamina E decât migdalele și de 3 ori mai mult fier decât spanacul.

În substanțele pe care le secretă planta au fost identificați aproape 100 de nutrienți, și 46 de antioxidanți și componente anti-inflamatorii.

Specialistii de la Stațiunea de Cercetare pentru Legumicultură din Buzău au adus planta și în România. Ei afirmă că poate fi cultivată în câmp sau în spații protejate.

Studiile efectuate până acum indică faptul că frunzele sunt cele mai hrănitoare părți din Moringa. Sursa: healthline.com

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre