Aylin Cozma, o concurentă de doar 10 ani, i-a impresionat pe cei trei chefi, în ediția 15 a sezonului 9 Chefi la cuțite, cu o rețetă inedită: Piciorușe de copănele crispy sau Copănele false de pui. Este o rețetă concepută chiar de ea, pe care acasă o pregătea în trei ore. Rețeta are la bază copănele de pui asortate cu cartofi și brânzeturi, dar și o crustă crocantă precum a șnițelelor.

Ingrediente pentru copănele false de pui cu mujdei

Pentru prepararea copănelelor crispy: 8 copănele de pui

2 frunze dafin

boabe de piper

sare

500 gr cartofi

250 gr mozzarella

150 gr parmezan

3-4 ouă de găină

pudră de usturoi

500 gr făină albă

piper negru măcinat

300 gr pesmet aromat

300 – 400 ml ulei

Pentru mujdei: 3 căpățâni de usturoi

50 gr busuioc

8 roșii cherry

150 gr sos de roșii

150 gr iaurt grecesc

puțin mărar verde

Mod de preparare

Modul de preparare al rețetei necesită atenție la detalii.  Cum se prepară copănelele crispy. Se curăță cartofii, se taie în felii și se pun la fiert în apă cu o jumătate de lingură de sare. În același timp, în alt vas, se pun la fiert și copanelele, cu 8-10 boabe de piper negru și 2 frunze de dafin.

După ce au fiert cartofii se scurg, se pasează și se transformă în piure. Când și copănelele au fiert, se desface carnea de pe oase și se toacă mărunt.Se amestecă într-un bol mare, carnea cu cartofii, brânza mozzarella, brânza parmezan, 1/2 linguriță piper, 1/2 lingură sare, și 1/2 linguriță pudră de usturoi. Se amestecă bine până se omogenizează compoziția. Apoi se modelează în forme sferice, se adaugă oasele la mijloc și li se dă forma de copănele.

Se pregătesc 3 farfurii, una cu pesmet, una cu făină de grâu și una cu ouăle bătute bine cu un praf de sare. Se trec copănelele prin făina de grâu, apoi prin ouă, prin pesmet, iar prin ouă și iar prin pesmet. Se pregătesc toate copănelele apoi se rumenesc frumos în uleiul încins. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.

Cum se prepară mujdei în trei variante

Se curăță cele 3 căpățâni de usturoi, apoi se pisează cu sare. SAe lasă să se odihnească 5 minute, apoi se adaugă, treptat, ulei și se amestecă până se obține o maioneză. Se împarte în trei boluri. În primul bol se lasă mujdeiul simplu. În al doilea bol se adaugă roșiile pasate, iar în al treilea bol se adaugă iaurtul si mărarul tocat.

Fiecare porție de copănele crispy va fi însoțită de una din variantele de mujdei.

Sursa: Chefi la cuțite

După despărțirea anului urmează nunta anului. Ben Affleck caută al doilea inel de logodnă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp