Supa de usturoi, ca la Chefi la cuțite. Rețeta clasică

Supa de usturoi, ca la Chefi la cuțite. Rețeta clasică
Supa de usturoi preparată de Elena Matei la Chefi la cuțite a fost foarte apreciată.  De regulă, această rețetă se face în sezonul rece pentru prevenirea sau ameliorarea stărilor gripale. Puteți să o faceți foarte ușor acasă.

Usturoiul este unul dintre cele mai populare condimente, fiind, de asemenea, un antibiotic puternic, dar  și un reglator al  colesterol. Usturoiul este un bun remediu în cazul răcelilor, gripelor, durerilor în gât. Stimulează sistemul imunitar al organismului, datorită componentele sale sulfuroase şi uleiurilor esentiale.

Este un bun antiseptic, antimicrobian şi antibacterian atât pentru un intern cât şi pentru cel extern. Usturoiul este folosit în mod tradițional pentru combaterea infecțiilor respiratorii. Compușii aromatici din usturoi dilată vasele de sânge, relaxează circulația.

Supa de usturoi, ca la Chefi la cuțite. Rețeta clasică

Supa de usturoi, un preparat delicios și sănătos. Concurenții de la Chefi la cuțite au intrat în primul duel din sezonul 9. Tema a fost usturoiul. Elena Matei a gătit o supă cremă de usturoi care a fost foarte apreciată de cei trei chefi. Uite rețeta clasică!

Ingrediente

  • 3-4 căpăţâni de usturoi
  • 1 ceapă galbenă, mare
  • 1 cartof alb, mare
  • 1 rădăcină ţelină, mică
  • 750 ml apă
  • 100 g unt
  • 200 ml smântână de gătit, dulce
  • sare
  • crutoane, sau pâine prăjită, pentru servit

Mod de preparare

  • Legumele, mai puțin usturoiul, se curăţă şi se toacă mărunt.
  • Se căleşte ceapa în unt topit, apoi se adaugă celelalte legume și se lasă să se pătrundă, amestecându-le periodic.
  • Se adaugă apă fierbinte, cât să fie bine acoperite şi se lasă să fiarbă 10-15 minute. Se potrivește gustul cu sare.
  • Usturoiul se curăță, se dă pe răzătoare și se adaugă peste restul îngredientelor, în ultimele 5 minute de fierbere.
  • Se trece totul prin blender, se adaugă smântăna și se mai lasă 2-3 minute pe foc, apoi se trece supa-cremă de usturoi prin sită, pentru a deveni fină.
  • Se servește fierbinte, cu pâine prăjită sau crutoane.

Sos de usturoi cu iaurt. Ingredientul ideal pentru fripturi

Sos de usturoi cu pătrunjel, plin de vitamine