Copilul-monstru a fost condamnat la 937 de ani de pușcărie pentru crimele sale. Cum i s-a încheiat viața

Copilul-monstru a fost condamnat la 937 de ani de pușcărie pentru crimele sale. Cum i s-a încheiat viața
Un băiat blond, cu ochelari, bun la învățătură și cam timid a îngrozit America în anii 80. A fost prins după 13 ani, după ce omorâse 17 persoane. Abia devenise major când a început să ucidă și să mutileze oameni.

A ucis 13 ani la rând și a fost prins doar după ce una din victime a reușit să evadeze din locuința macabră a ”Monstrului din  Milwaukee”, cum a fost numit. Anchetatorii au văzut în locuința sa lucruri oribile. Desigur, a invocat nebunia. A fost condamnat la 937 de ani de închisoare.

Copilul-monstru a fost condamnat la 937 de ani de pușcărie pentru crimele sale

Monstrul din Milwaukee și Canibalul din Milwaukee i-au spus ziariștii celui mai feroce criminal din istoria modernă a Americii. Jeffrey Lionel Dahmer a început să ucidă în 1978, la doar 18 ani. A fost arestat pentru crimă abia în 1991, după ce o viitoare victimă a evadat și a condus poliția înapoi la casa lui Dahmer.

Polițiștii au găsit unele dintre detaliile groaznice ale vieții sale de ucigaș. Avea fotografii  cu corpuri mutilate și părți de cadavre împrăștiate prin apartament. Avea chiar și o cuvă de acid pe care o folosea pentru a elimina victimele. În total, Dahmer a ucis 17 persoane, majoritatea tineri.

Nimeni nu ar fi crezut că băiețel blond, cu ochelari, timid și bun la învățătură, va deveni un monstru. Înainte de a fi judecat pentru ororile pe care le-a făcut, a fost diagnosticat de specialiști ca având tulburare de personalitate. Dar, s-a considerat că toate aceste infracțiuni au fost comise în deplinătatea facultăților mintale. Ultimele lui cuvinte au fost: “Nu-mi pasă dacă trăiesc sau mor. Poți să mă omori”.

Jeffrey Lionel Dahmer era un copil fericit, care se bucura de activități tipice pentru copii

Prima victimă a Monstrului

Jeffrey Lionel Dahmer era un copil fericit, care se bucura de activități tipice pentru copii mici. Pe la 6 ani s-a schimbat, nu mai era copilul vesel, devenise singuratic, timid și retras.

În timp ce colegii săi erau ocupați să asculte cele mai recente cântece, Dahmer era ocupat să disece animale și să salveze oasele. A continuat să fie singuratic și în anii de liceu. A avut note medii, a lucrat la ziarul școlii și a început să consume alcool. Părinții săi, care se luptau cu problemele lor, au divorțat când Jeffrey avea aproape 18 ani. El a rămas să locuiască cu tatăl său, care călătorea des și era ocupat să întrețină o relație cu noua sa soție.

După liceu, Dahmer s-a înscris la Ohio State University și și-a petrecut cea mai mare parte a timpului chiulind de la cursuri și îmbătându-se. A renunțat și s-a întors acasă după două semestre. Tatăl său i-a dat apoi un ultimatum: obține un loc de muncă sau intră în armată.

La aproape 19 ani, Dahmer s-a înrolat timp de șase ani în armată, dar băutul său a continuat și a fost dat afară. Dar, deja făcuse o victimă, un autostopist, de vârsta lui. L-a invitat acasă la tatăl său, iar cei doi au băut. Când tânărul a vrut să plece, Dahmer i-a dat în cap cu o bară și l-a ucis.

Apoi a tăiat corpul, așezând bucățile în pungi de gunoi, pe care le-a îngropat în pădurile din jurul proprietății tatălui său. Ani mai târziu, s-a întors și a săpat pungile, a zdrobit oasele și a împrăștiat rămășițele din jurul pădurii. Pe cât de nebun devenise, nu pierduse din vedere nevoia de a-și acoperi urmele ucigașe. Mai târziu, explicația lui pentru uciderea lui Hicks a fost pur și simplu că nu ar fi vrut ca acesta să plece.

Jeffrey Lionel Dahmer a început să ucidă în 1978, la doar 18 ani. A fost arestat pentru crimă abia în 1991

A făcut închisoare

Jeffrey Dahmer a petrecut următorii șase ani trăind cu bunica sa. A continuat să bea mult și a avut adesea probleme cu poliția. În 1982 și 1986, a fost arestat după ce s-a masturbat în public. Tatăl său, incapabil să înțeleagă ce se întâmplă cu fiul său, a continuat să stea lângă el, asigurându-se că are un bun avocat.

În 1987, a agățat un tânăr într-un bar. Au mers la un motel și au continuat să bea. Când s-a trezit din beție, lângă el era tânărul mort. Dahmer l-a îndesat într-o valiză, pe care a dus-o la subsolul bunicii sale. Acolo, el a dezmembrat cadavrul și l-a aruncat la gunoi. Și celelalte crime au fost cam la fel: agăța tineri, bea, ucidea, tăia corpul și scăpa de rămășițe. Anchetatorii au stabilit că se masturba peste cadavru sau chiar făcea sex.

Cum a fost prins Monstrul

A ucis cel puțin 15 persoane, au stabilit anchetatorii, iar alți doi au reușit să evadeze.  Activitatea de asasin a lui Dahmer a continuat neîntrerupt până la un incident din 22 iulie 1991. A 18-a victimă a reușit să fugă și să anunțe Poliția.

22 iulie, când Dahmer nu a putut să-l țină captiv pe al 18-lea tânăr, Tracy Edwards. Dahmer a deschis ușa și a răspuns calm la întrebări. Unul dintre ofițeri a mers acasă la el unde a observat fotografii cu ceea ce părea a fi părți ale corpurilor și un frigider plin de cranii umane. Au decis să-l plaseze pe Dahmer sub arest. Când au cercetat  tot apartamentul s-au îngrozit.

Articolele găsite în apartamentul lui Dahmer

  • În frigider au fost găsite un cap uman și trei pungi de organe, care includeau două inimi.
  • Trei capete, un trunchi și diferite organe interne se aflau în interiorul unui congelator de sine stătător.
  • Produse chimice, formaldehidă, eter și cloroform plus două cranii, două mâini și organele genitale masculine au fost găsite în dulap.
  • Un dulap care conținea trei cranii pictate, un schelet, un scalp uscat, organele genitale masculine și diverse fotografii ale victimelor sale.
  • O cutie cu două cranii înăuntru.
  • O cuvă de 57 de galoane umplută cu acid și trei torsuri.
  • Înălbitor folosit pentru decolorarea craniilor și oaselor.
  • Salteaua îmbibată de sânge și stropi de sânge.

Cum i s-a încheiat viața

Jeffrey Dahmer a fost pus sub acuzare pentru 17 acuzații de crimă, care ulterior au fost reduse la 15. El a pledat nevinovat din cauza nebuniei. O mare parte a acuzațiilor s-a bazat pe mărturisirea de 160 de pagini a lui Dahmer și de la diferiți martori.

Juriul a deliberat timp de cinci ore și a dat un verdict de vinovăție pentru 15 acuzații de crimă. A fost condamnat la 15 condamnări pe viață, în total 937 de ani de închisoare.

La 28 noiembrie 1994, Dahmer a fost ucis de un alt deținut. În testamentul lui,  Dahmer a cerut să fie incinerat cât mai curând posibil după moarte și să nu îi fie cercetat creierul. Sursa: britannica.com