Sosul cu care se ung costițele este cu totul special. Un adevărat secret de gospodină, pe care vi-l vom dezvălui în cele ce urmează. Îi oferă un gust acrișor, iar aspectul este impecabil. Ideal este să alegeți  costițe cu ceva mai multă carne pe ele, ca să nu fie uscate. Ar putea să aibă și puțină grasime pe ele. Cantitatea ingredientelor din rețetă este pentru 4 persoane.

Ingrediente:

1, 5 kg coaste de porc, condimente pentru carne (piper, boia de ardei dulce, turmenic, coriandru macinat – acest mix de condimente se vinde gata preparat în comerț), 150 ml ketchup, 4 căței de usturoi striviți, 1 lingură miere, sare după gust.

Preparare:

Pregătim costițele pe masa de lucru. Le tăiem bucăți sau le putem lăsa întregi, depinde de cum încap în tavă.  Fiecare costiță o tăvălim în amestecul de condimente și în sare, apoi le învelim în hârtie de copt și le punem pe o tavă.

Le dăm în cuptorul supraîncălzit la 200 de grade C timp de 30 de minute, scădem temperatura cu 20 de grade C și le mai coacem 30 de minute.  Între timp pregătim sosul. Amestecăm ketchup-ul cu mierea și usturoiul.

Peste o oră, scoatem costițele din hârtia de copt, le punem pe un cerc grill (sau le lăsăm în tava) și le ungem cu sosul pregătit înainte. Dacă le punem pe cercul grill atunci va fi mai mică probabilitatea să se ardă, decât dacă le lăsăm în tava. Ar fi bine să fim atenți în acele minute să nu ardă. Le lăsăm în cuptor încă pe 10 minute.

Costițele sunt gata, cu o crustă superbă dată de sos. Se servesc cu salată de legume sau cu garnitura dorită. După cele trei sesiuni de coacere, carnea se desprinde de pe oase și e picantă.

Sursa: Bunica.md

Exclusiv. Pe ce își cheltuie Lidia Buble banii. Alocă sume fabuloase

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri