De la Johnson la George Bush Senior, a existat un eveniment de sărbătoare în calendar: Partidul anual al copiilor diplomatici. Din 1964 până la începutul anilor 1990, diplomații care au venit din toate colțurile lumii în D.C. în scopul muncii, au putut să-și aducă copiii la Casa Albă pentru o petrecere de Crăciun.

Asociația Istorică de la Casa Albă

Deși Lady Bird Johnson a fost cea care a prezidat prima dată evenimentul, așa cum explică Matthew R. Costello, istoric senior la Asociația Istorică a Casei Albe, petrecerea poate fi urmărită de la doamna Kennedy, care a fost una dintre primele care au primit un tânăr grup internațional la Casa Albă. 

„Doamna Kennedy a început să colaboreze cu organizația The Hospitality and Information Service for Diplomats și la unele dintre evenimentele sale timpurii de la Casa Albă, a invitat copiii diplomaților la concerte muzicale și spectacole pentru copii”, spune Matthew.

Deși este de la sine înțeles, doamna Kennedy a avut un impact profund asupra elementelor și păstrărilor tradiției Casei Albe. În 1961, ea înființa Asociația Istorică a Casei Albe, o organizație dedicată conservării și documentării prezențelor și evenimentelor Casei Albe, știind că vor fi de prețuit. În arhivele WHHA sunt înregistrări ale evenimentelor de la Casa Albă și o mulțime de fotografii făcute în sfânta proprietate din Pennsylvania Avenue.

Aproape 60 de ani mai târziu, WHHA a restaurat o selecție de imagini de la petrecerea anuală Diplomatic Children’s Holiday Party. De cele mai multe ori, Prima Doamnă (și uneori, Președintele) era la îndemână pentru a da mâna cu invitații. Dar dacă munca îi ținea departe de întâlnire, mai era ceva în program care să-i încânte pe cei mici. În 1969, prima doamnă Pat Nixon a adus dansatori de la Școala de balet din Washington pentru a interpreta „Spărgătorul de nuci” al lui Ceaikovski în camera de est. În 1977, stimata actriță Helen Hayes a venit să întâmpine oaspeții la evenimentul primei doamne Rosalynn Carter – pentru care FLOTUS a convins-o pe fiica ei, Amy, să se îmbrace în clovn. Și în 1985, la picioarele lor, păpușile Cabbage Patch în mărime naturală au cutreierat petrecerea.

Cum își umple timpul Prințesa Aiko a Japoniei

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp