Peștele este foarte sănătos, spun nutriționiștii. Peștele, indiferent cum este gătit, aduce un aport important de vitamine A, D și B, dar și cu o serie de minerale, precum fier, iod, seleniu și zinc.
Peștele poate fi preparat ciorbă, grătar, prăjit, la cuptor. Iată două rețete minunate și modul de preparare a mujdeiului tradițional.
Crap în crustă crocantă
Fulgii de ovăz fac din crapul prăjit mai interesant, mai gustos.
Ingrediente
- 2 fileuri crap
- sare
- piper
- 100 g fulgi ovăz
- 1 ou
- 4 linguri făină
- ulei pentru prăjit
- lămâie.
Mod de preparare
Baţi oul, condimentezi, apoi treci fiecare bucată de peşte prin făină, apoi prin ou şi prin fulgi şi le prăjeşti câte 5 minute în baie de ulei încins. Scoţi peştele pe şervete pentru a absorbi surplusul de grăsime. Îl serveşti cu lămâie şi cu un sos care îţi este pe plac.
Păstrăv la grătar cu mujdei
Păstrăvul este un pește delicious, mai ales pus la grătar.
Ingrediente
- 4 păstrăvi evisceraţi
- 2 lămâi
- 200 g boabe de muştar
- 50 g unt
- 100 ml oţet de mere
- 40 ml ulei de măsline
- 6 căţei de usturoi
- sare
- piper.
Mod de preparare
Ungi păstrăvii cu puţin ulei de măsline şi îi dai cu sare şi piper, după gust. În interior, le pui câte 2 felii groase de lămâie. Îi ţii la temperatura camerei 10 minute.
Pui boabele de muştar în apă cu sare, le dai într-un clocot, le clăteşti bine, le scurgi şi le amesteci cu oţetul de mere şi cu puţin ulei de măsline.
Încingi grătarul şi frigi păstrăvii câte 3-5 minute pe fiecare parte.
Între timp, faci mujdeiul. Dai prin blender căţeii de usturoi, îi amesteci cu câţiva stropi de ulei, cu sare, cu piper, după gust şi cu 2 linguri de apă. Serveşti păstrăvii cu mujdei, cu seminţele de muştar marinate şi decoraţi, după imaginaţie.
Mujdei de usturoi ca la mama acasă
Mujdeiul de usturoi este foarte uşor de făcut şi foarte sănătos.
Ingrediente
- Usturoi
- Sare
- Ulei
- Apă minerală
- Zeamă de lămâie.
Mod de preparare
Într-un bol, pisăm usturoiul pe care l-am curăţat înainte. Adăugăm un praf de sare şi amestecăm. Treptat, punem câte puţin ulei. Din când în când, adăugăm un strop de apă minerală şi continuăm să amestecăm. Aproape de final, pentru a nu fi greţos, adăugăm puţină zeamă de lămâie.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook