Tribunalul districtual din Neuruppin a acceptat acuzaţiile de complicitate la crimă în 3.500 de cazuri în ce îl privește pe un bărbat în vârstă de 100 de ani. Procesul ar urma să înceapă în octombrie. Acuzatul ar trebui să fie prezent la proces pentru două sau două ore şi jumătate pe zi.

Credea că a scăpat. Este acuzat de complicitate la crimă în 3.500 de cazuri

Un bărbat în vârstă de 100 de ani a trăit în liniște, credea că a scăpat. Un fost gardian de la lagărul de concentrare nazist Sachsenhausen de lângă Berlin va fi judecat în toamnă, scrie Welt am Sonntag.

Tribunalul districtual din Neuruppin a acceptat acuzaţiile de complicitate la crimă în 3.500 de cazuri, iar procesul ar urma să înceapă în octombrie. Acuzatul ar trebui să fie prezent la proces pentru două sau două ore şi jumătate pe zi.

Pentru că acum are doar statutul de suspect, numele său este protejat prin lege.

Despre el, presa germană a aflat că ar fi lucrat ca gardian între 1942 şi 1945 în lagărul de concentrare din Sachsenhausen. Aici au fost aduși și închiși circa 200.000 de oameni. Dintre aceștia, 20.000 au fost ucişi.

Trebuie dovezi pentru acuzații

Numărul suspecților în crimele naziste este în scădere. Procurorii încearcă să aducă persoane în fața justiției, înainte ca ei să moară de bătrânețe și să nu mai existe martori și dovezi.

Deși a fost unul dintre călăii recunoscuți de zeci de martori, în 2011, ”Ivan cel Groaznic” nu a putut fi condamnat. Așa i se spunea lui John Demjanjuk, un fost SS din lagărul Sobibor, acuzat de moartea a 28.000 de persoane. Această condamnare istorică din 2011 a deschis calea pentru acțiuni ulterioare, dar porcesul lui a fost îndelungat, plin de chichițe. A făcut apel, iar a murit la 91 de ani declarând sus și tare că este nevinovat.


În loc de murături, avea în pivniță un ditamai tanc

Cea mai cumplită tragedie navală din România. Povestea ”Titanicului” românesc

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp