Criminalul care a anunțat la Acces Direct că va ucide și-a primit pedeapsa

Criminalul care a anunțat la Acces Direct că va ucide și-a primit pedeapsa
Sentință definitivă pentru Sever Ciobanu (45 de ani), argeșeanul care și-a ucis soția și pe copilul minor al acesteia. Culmea e că bărbatul își „anunțase” intențiile criminale la televizor, însă autoritățile nu au luat măsuri.

Închisoare pe viață pentru criminal care și-a anunțat dublul omor la televizor

O țară întreagă l-a auzit pe Ciobanu cum și-a amenințat soția în cadrul unei emisiuni tv care se transmite în direct. Individul din Mihăești era gelos și foarte violent și nu o slăbea pe femeie cu bătaia. O lovea constant, din gelozie.

Povestea lor a devenit cunoscută la începutul anului 2021, când Sever Ciobanu și Ramona Stricatu au mers la emisiunea Acces Direct pentru a-și rezolva problemele în cuplu. Bărbatul își acuza femeia de infidelitate, iar ea venise la televizor pentru a face testul poligraf, ca să-i demonstreze că i-a fost fidelă. Mirela Vaida, prezentatoarea Acces Direct, și invitații ei au tratat problema ca pe un caz social obișnuit. Nimeni nu a alertat autoritățiile, bazându-se pe faptul că acestea se vor autosesiza, probabil, în urma difuzîrii emisiunii.

Criminalul a anunțat omorurile la televizor

Înainte să iasă din emisiune, bărbatul a amenințat-o pe femeie că o va omorî dacă îl va părăsi. A și detaliat chiar: îi va ucide copilul în vârstă de 15 ani, făcut înaintea căsniciei, chiar în fața sa, apoi îi va tăia beregata. Culmea, patru luni mai târziu, criminalul a făcut exact ce a spus în fața întregii țări.

Ramona Stricatu îl părăsise pentru că nu a mai suportat abuzurile la care era supusă. Nu i-a spus unde pleacă împreună cu fiul ei de 15 vani, însă bărbatul a găsit-o și și-a pus planul în aplicare. Exact cum avea în cap, l-a înjunghiat pe fiul femeii cu un cuțit chiar sub ochii ei. Apoi, a venit rândul fostei concubine. Femeia de 38 de ani a fost îmjunghiată de peste 20 de ori, iar o tăietură la gât a fost cea care a ucis-o.

Prima instanță l-a condamnat la închisoare pe viață, în luna februarie 2022. Aceeași sentință a fost menținută și la Curtea de Apel Pitești.

Cu toate că femeia era bătută constant și făcuse mai multe plângeri, nu a fost luată în seamă de autorități.