Cum a ratat chef Scărlătescu să se îmbogățească. Acum a dezvăluit secretul

Cum a ratat chef Scărlătescu să se îmbogățească. Acum a dezvăluit secretul
Chef Cătălin Scărlătescu şi-a dezvăluit reţeta secretă. E celebru pentru aceste preparate delicioase. „Dacă o brevetam, milionar eram azi”, spune cunoscutul chef.

Iată cum a ratat chef Scărlătescu să se îmbogățească. O spune chiar el. în loc să se încurce cu secret protejat și drepturi de autor a făcut altceva. Regretă oare?

Chef Cătălin Scărlătescu şi-a făcut publică reţeta secretă pentru şniţele de pui. Despre ea spune, mai în glumă, mai în serios, că l-ar fi făcut milionar dacă se gândea să o breveteze. Avea toate șansele să devină un fel de colonel Sanders, cel care a păstrat secretă rețeta specială din lanțul KFC.

Cum a ratat chef Scărlătescu să se îmbogățească

Scărlătescu a povestit că ideea i-a venit în urmă cu mai bine de 17 ani. Totul s-a întâmplat simplu, la o terasă unde era angajat ca bucătar.

„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă. Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi“, a spus Scărlătescu, potrivit a1.ro.

Rețeta secretă a lui chef Scărlătescu

Reţeta secretă a chefului Cătălin Scărlătescu constă în crusta pe care o primesc şniţelele. Acesta a povestit că bucăţile de carne trebuie asezonate cu sare, piper şi ierburi aromatice în funcţie de preferinţe. Apoi, acestea se cufundă în amestecul pe bază de unt. După care se tăvălesc prin crocantul obţinut din fulgii de porumb cu miere, zdrobiţi cât mai fin. În final, totul se prăjeşte totul într-o baie generoasă de ulei.

Sursa foto: Chefi la cuțite

Smiley cu fetele lui. Așa ceva n-ați mai văzut!