Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum alegeți cea mai bună pâine. Trucuri pe care nu vi le-a spus nimeni până acum

Cum alegeți cea mai bună pâine. Trucuri pe care nu vi le-a spus nimeni până acum
Pâine albă, neagră sau graham? Gusturile nu se discută, însă specialiștii spun că trebuie să fim atenți la câteva lucruri atunci când alegem pâinea pe care o vom pune pe masă.

Chiar dacă mulți dintre noi ne ferim de pâine, considerând că ne îngrașă, oamenii de știință susțin că acest aliment trebuie să facă parte dintr-o dietă echilibrată, întrucât carbohidrații sunt esențiali pentru o sănătate de fier.

Specialiștii spun că există mai multe tipuri de pâine, în funcție de nevoile consumatorilor, dar și de mai mulți factori. Potrivit informațiilor oferite de nutriționistul Natalie Mokari, pâinea este o sursă excelentă de cereale, de aceea nu ar trebui să o excludem din alimentație. În plus, compușii conținuți de pâine sunt o adevărată hrană pentru creier.

„Carbohidrații sunt esențiali pentru o sănătate bună”

„Văd foarte mulți clienți care consideră că nu ar trebui să mănânce deloc pâine, ceea ce e trist, pentru că pâinea este o sursă grozavă de cereale integrale. Și, da, este adevărat, pâinea chiar face parte dintr-o dietă echilibrată, iar carbohidrații sunt cruciali pentru o sănătate bună”, a menționat omul de știință.

Pâinea din grâu integral are mai multe vitamine

Și, totuși, care e cea mai bună pâine? Chiar dacă multă lume e îndrăgostită de pâinea albă, se pare că cea mai bună rămâne cea din grâu integral, pentru că oferă mai multe vitamine, cereale integrale, fibre. „Dacă le descompui pe amândouă și pui informațiile unele lângă altele, vei observa că nu sunt atât de diferite (pâinea cu grâu de pâinea albă).

Iar cei care sunt îngrijorați cu privire la tranzitul intestinal sau cei care vor să se bucure de gustul pâinii albe fără același nivel de rafinare, pot încerca pâinea cu maia”, a mai spus Natalie Mokari. Pe de altă parte, specialistul avertizează consumatorii să evite pe cât mult posibil pâine care conține sare și sodiu. La rândul său, dieteticianul Steph Grasso susține că persoanele care nu consumă pâine riscă să devină mai iritați și mai fără energie.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre