Cum eliminați mirosul urât din mașina de spălat

Cum eliminați mirosul urât din mașina de spălat
Chiar dacă prin intermediul ei se curăță haine, mașina de spălat este un focar de germeni, așa că ar trebui să fie mereu curată. Pe măsură ce acumulează murdărie și bacterii, devine o sursă de infecții și, mai rău decât atât, de la un moment dat va căpăta un miros urât și hainele nu vor mai ieși curate.

Viața unei mașini de spălat depinde de modul în care este folosită. Chiar dacă aceasta spală haine, acest lucru nu înseamnă că nu are și ea nevoie, din când în când, de o igienizare pe interior.

Pentru a încuraja o bună utilizare a mașinii de spălat și pentru a-i prelungi cât mai mult viața, iată câteva sfaturi și trucuri foarte utile și foarte eficiente împotriva mirosurilor neplăcute. Nu în ultimul rând, obișnuiți-vă să scoateți din priză mașina de spălat, atunci când nu o folosiți.

Sfaturi practice pentru eliminarea mirosului din mașina de spălat

♦ Curățarea mașinii de spălat de patru ori pe an va preveni blocajele. Puteți, de asemenea, să curățați mai des cuva, elasticele sau orice considerați necesar.

♦ Nu uitați să curățați filtrul mașinii de spălat, deoarece acolo se acumulează multă apă și va da un miros urât dacă nu faceți acest lucru.

♦ Nu umpleți niciodată mașina de spălat până la refuz, respectați încărcătura recomandată de producător, altfel se va strica și va acumula mai multă murdărie.

♦ Verificați buzunarele hainelor înainte de a le pune în mașina de spălat pentru a evita introducerea de obiecte care ar putea-o deteriora.

♦ După ce ați terminat de spălat, uitați-vă între cauciucuri și în tambur pentru a vedea dacă a rămas ceva în urmă.

♦ Lăsați ușa la cuvă deschisă, astfel încât aceasta să se usuce bine după fiecare spălare.

♦ În ceea ce privește filtrul, scoateți-l din când în când și verificați dacă nu sunt șosete înfundate pe traseu.

♦ Folosiți întotdeauna cantitatea de detergent recomandată de producător; dacă folosiți prea mult detergent, hainele nu vor fi mai curate, ci se va deteriora mașina de spălat.

♦ Dezinfectați din când în când mașina de spălat pentru a elimina bacteriile.

♦ O dată pe săptămână, faceți un ciclu de spălare cu mașina de spălat goală și puneți o cană de oțet sau un strop de înălbitor în vasul pentru detergent, arată masinicasnice.ro.

Recomandarile noastre