Cum îți arată organismul tău că ai nevoie de vitamine. Medicii dezvăluie care sunt semnele

Cum îți arată organismul tău că ai nevoie de vitamine. Medicii dezvăluie care sunt semnele
Medicii prezintă care sunt primele semne pe care nu trebuie să le ignori atunci când corpul are nevoie de mai multe vitamine.

Nevoie de vitamine. Există anumite semne care corpul nostru încercă să le arate atunci când are insuficiență de vitamine. În ziua de azi mulți oamenii au un program încărcat la muncă și prea multe responsabilități ca să observe carențele de minerale și vitamine pe care le are organismul, conform doctorulzilei.ro.

Părul uscat și greu de aranjat

Dacă observați că părul vostru în ultima perioadă din unul moale și ascultător s-a transformat în uscat și greu de aranjat, asta înseamnă că puteți avea insuficiență în organism de vitamina H. În așa fel, pentru a vă restabili sănătatea podoabei capilare, dar și a întregului corp introduceți în alimentația voastră câteva alimente. Medicii recomandă fasole, ouă, fulgi de ovăz, roșii și soia.

Apar pe fața și pe corp tot mai multe acnee

Medicii spun că apariția acneei poate fi un semn important că în corpul vostru lipsește zinc. Acesta are un rol important în menținerea sănătății a sistemului imunitar și pentru a evita acneea consumați mai multe produse care conțin zinc. Specialiștii spun că zincul poate fi găsit în ficat de vițel și semințe de dovleac.

Nevoie de vitamine. Umflături sub ochii

În mod normal aceste umflături apar după plâns, dar dacă observați că des vă confruntați cu problemă dată, chiar dacă nu ați plâns asta ar putea însemna că organismul are nevoie de iod. Medicii menționează că lipsa iodului poate duce chiar și la cancer. Din acest motiv, introduceți în alimentația voastră mai multe lactate, afine și fructe de mare.

Buze crăpate și uscate

În cazul în care observi că aveți în ultimul timp buze crăpate, uscate, palide și mereu te simți obosit. Acest lucru ar putea fi un semn că organismul tău nu are suficient fier. Fierul este un element esențial pentru furnizarea oxigenului în corp și realizarea celulelor roșii în sânge.

Fierul poate fi găsit cu ușurință în diferite produse. Medicii recomandă să optăm pentru linte, mere și fulgi de ovăz.

Foto

doc.ro

Exclusiv. Ce face Alex Bodi dupa ce a aflat că a fost trimis în judecată