Cum prepară celebrul chef Jamie Oliver risotto verde, de primăvară

Cum prepară celebrul chef Jamie Oliver risotto verde, de primăvară
Risotto nu e un simplu pilaf de orez. E ceva mult mai bun și merită descoperite nenumăratele rețete după care se poate prepara.

Risotto este un preparat din orez din nordul Italiei gătit cu supă până ajunge la o consistență cremoasă. Bulionul poate fi preparat cu carne, pește sau legume. Multe tipuri de risotto conțin unt, ceapă, vin alb și brânză Parmigiano – Reggiano. E de reținut faptul că risotto este una dintre cele mai comune moduri de a găti orezul în Italia. Și iată cum prepară risotto de primăvară celebrul chef Jamie Oliver.

Ingrediente pentru risotto de primăvară

1 litru de apă

1 cub de concentrat de legume

încă 70 cl apă

încă un cub de concentrat de legume

2 linguri ulei de măsline

1 lingură unt topit

125 g unt

1 ceapă mare

4 tije de țelină

600 g de orez de risotto (tip arborio)

250 ml vermut sau vin alb sec

1 cățel de usturoi

un vârf de nucșoară

150 g spanac

sare

piper

1/2 lămâie

200 g brânză de capră sfărâmată

2 linguri de ulei măsline extravirgin

Mod de preparare

Fierbeți apa și cubul de legume. Într-o oală topiți untul și 2 linguri de ulei de măsline și căliți ceapa, țelina, apoi și orezul; adăugați vinul și amestecați fără oprire până se evaporă. Adăugați supa, câte un polonic, lăsați să se evapore și adăugați un alt polonic până se termină lichidul, amestecați fără încetare. Separat, în altă oală, încălziți 50 g de unt și 2 de ulei de măsline, adăugați usturoiul strivit și un vraf ce cuțit de nucșoară. Adăugați spanacul tăiat fin și lăsați 5 minute, amestecând constant.

Încălziți 350 ml de apă cu un cub de supă, adăugați orezul pregătit mai înainte, și adăugați restul lichidului câte un polonic odată. Poate nu va fi nevoie de tot lichidul, risotto trebuie să aibă o consistentă mai suplă. Luați de pe foc și amestecați cu spanacul, restul de unt și parmezanul, iar la sfârșit brânza de capra sau tot echivalentul în parmezan.

Sursa: Bio-co.ro

Recomandarile noastre