Echilibrează tensiunea arterială, îmbunătățește vederea, accelerează metabolismul, e excelent pentru păr și piele. Sunt doar câteva dintre beneficii pe care le aduce consumul de spanac.
Quiche cu spanac, cel mai minunat aperitiv al primăverii. Simplu de făcut și plin de vitamine
Pentru mic dejun sau ca aperitiv, puteți încerca excepțională rețetă de quiche cu spanac. Ingredientele necesare sunt: o foaie de plăcintă necoaptă, 150 g spanac (congelat sau proaspăt), o ceapă mică tocată, 120 g cremă de brânză, 100 g brânză rasă, 4 ouă, 240 ml lapte, sare și piper după gust.
Mod de preparare
Curățați și spălați bine spanacul, apoi puneți la călit împreună cu ceapa. Se lasă până când acesta se înmoaie. Puneți în tavă foaia de plăcintă și ungeți bine cu crema de brânză. Turnați deasupra spanacul călit cu ceapă. Luați un bol și bateți bine ouăle. Adăugați laptele, sarea și piperul și turnați peste foaie de plăcintă. Dați la cuptor pentru o oră. După ce scoateți din cuptor, lăsați să se răcească un sfert de oră, apoi serviți.
Clătite cu spanac
Un alt preparat delicios sunt clătitele cu spanac, care vor fi și pe placul celor mici. Aveți nevoie de 250 g făină, 500 ml lapte, o lingură de ulei, un praf sare, două ouă, ulei pentru uns tigaia. Pentru umplutură vă sunt necesare spanac congelat, 1 ceapă și ulei. Încingeți ulei în tigaie, puneți ceapa tocată mărunt și căliți. Adăugați apoi spanacul și lăsați la călit până ce acesta se înmoaie. Condimentați cu sare și piper și lăsați să se răcească.
Preparați acum clătitele. Puneți făina într-un bol, faceți o adâncitură și adăugați ouăle, apoi ulei, sare și puțin lapte. Amestecați cât se poate de bine până ce se va omogeniza, apoi mai puneți restul de lapte. În final, trebuie să fie puțin mai gros ca smântâna. Ungeți tigaia cu ulei, încingeți bine și turnați aluatul, folosind un polonic. Se prăjesc pe ambele părți. Puneți clătitele pe farfurie și umpleți cu piureul de spanac.
Sursă foto: flavor-picker
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook