Cum preparăm cele mai simple lipii de casă, fără agenți de creștere

Cum preparăm cele mai simple lipii de casă, fără agenți de creștere
Lipiile de casă preparate la tigaie, fără prea multă frământare și fără agenți de creștere, sunt perfecte pentru a înlocui deseori pâinea, la orice masă din zi.

Miruna Lică, food blogger și fost reporter la Neatza cu Răzvan și Dani, ne învață cum preparăm cele mai simple lipii de casă, fără agenți de creștere și fără prea multă frământare.

Ingrediente pentru cele mai simple lipii de casă fără agenți de creștere

400 gr făină, 200 ml apă fierbinte, 1 linguriță sare, 2 linguri de ulei

Mod de preparare

Cernem făina într-un bol. Punem apa la încălzit și dizolvăm sarea în ea. O adăugăm peste făina din bol împreună cu uleiul și începem să amestecăm bine toate ingredientele. Frământăm un aluat elastic si nelipicios, mai întâi în bol, apoi pe masa înfăinată.

Formăm o bilă din aluat, o acoperim cu folie alimentară și o dăm la rece pentru 20 de minute. După acest interval, scoatem aluatul pe masa înfăinată și cu ajutorul unui cuțit, îl decupăm în 8 bucăți egale. Din fiecare bucată de aluat pentru lipii, formăm câte o bilă, împăturind marginile dedesubt.

Întindem bilele de aluat, pe rând, cu sucitorul, în foi foarte subțiri, circulare. Încingem tigaia și rumenim lipiile întorcându-le de pe o parte pe cealaltă.

Păstrăm lipiile acoperite cu un prosop, pentru a se menține calde. Lipiile rămase neconsumate, pentru că nu mai sunt la fel de gustoase și reci, le putem păstra la congelator, în pungi și le încălzim ușor atunci când le scoatem.

Sursa: Chefi la cuțite

Ultimele vești despre James Bond. Ce se întâmplă cu celebra serie de filme