Cum reîmprospătăm legumele ofilite. Trucul simplu și la îndemâna oricui

Cum reîmprospătăm legumele ofilite. Trucul simplu și la îndemâna oricui
O femeie din Noua Zeelandă a dezvălui un truc simplu și accesibil oricui. Cum reîmprospătăm legumele ofilite.

Alesha Ruddenklau, din Noua Zeelandă, a descoperit o modalitate de a reîmprospăta legumele ”ofilite”. Femeia a explicat totul într-un video pe Tik Tok, care a strâns 340 de mii de aprecieri și nenumărate comentarii. Trucul este unul extrem de simplu și salvează legumele de la aruncarea lor la gunoi. În acest fel, nu se irosește mâncarea, dar putem să și economisim bani. Cum reîmprospătăm legumele ofilite.

Toti am pățit să vrem să gătim ceva, dar legumele păstrate în frigider să fie ofilite. Și bineînțeles, acestea ajung, de cele mai multe ori, la gunoi. Însă există o modalitate mult mai simplă de a proceda, astfel încât să le salvăm și utilizăm pentru a găti o cină delicioasă, așa cum era planificat. 

Cum reîmprospătăm legumele ofilite. Secretul este chiar apa 

Cum reîmprospătăm legumele

Secretul pentru a readuce legumele la forma optimă este chiar apa. Ruddenklau a luat drept model un broccoli care deja își pierduse prospețimea. I-a tăiat o parte din tulpină, apoi restul tulpinii l-a pus într-un pahar cu apă, pe care apoi l-a băgat în frigider. La scurt timp după, a scos broccoli din frigider și acesta arăta din nou proaspăt. 

Internauții au apreciat imediat trucul și au fost șocați să vadă cât de simplă era rezolvarea problemei. ”Am irosit atâta broccoli”, ”Aș vrea să-mi cer scuze față de tot broccoliul pe care l-am aruncat”, ”Am învățat ceva nou astăzi”, au fost doar câteva dintre comentariile fanilor. 

Cum menținem legumele proaspete?

Cum reîmprospătăm legumele

Pentru a nu lăsa legumele să se ”ofilească”, există o soluție foarte simplă. Păstrarea lor în apă le menține proaspete și gata de folosire. Puteți face asta cu o serie de legume precum țelină, sparanghel sau ceapă de vară. Depozitarea lor într-un pahar cu apă le va menține proaspete până la folosirea lor. 

Foto: dailymail

Paralizia în somn. Legende din folclor