Cum se face cea mai bună ceafă de porc din lume, fără grătar

Cum se face cea mai bună ceafă de porc din lume, fără grătar
Când vrei să savurezi o friptură delicioasă parcă nimic nu se compară cu gustul inconfundabil de grătar! Dar cum poți obține un deliciu de zile mari fără cărbuni sau lemne? Iată cum se face cea mai bună rețetă de ceafă de porc din lume.

Pentru a pregăti cea mai bună ceafă de porc din lume, fragedă și cu gust inconfundabil de grătar, atunci urmează pașii de mai jos și reușita e garantată. Noi vă propunem să obțineți gustul de grătar fără să ieșiți în curte și să încingeți cărbunii. Ceafa de porc se poate găsi minunat și acasă, în bucătărie. E foarte simplu.

Ingrediente pentru cea mai bună ceafă de porc din lume

felii de ceafă de porc (fără os), cimbru, sare și piper, usturoi, ceapă, vin alb (un strop)

Cum se pregătește cea mai bună rețetă de ceafă de porc la grătar

Pentru a obține inconfundabilul gust de grătar puteți alege o tigaie cu triplu înveliș special, antiaderent, ce conferă efectul de piatră încinsă. Carnea nu se lipește deloc chiar dacă nu folosim ulei sau unt și, în plus, totul capătă un gust delicios de grătar.

Se pune tigaia la încins și apoi adăugăm cu grijă feliile de ceafă de porc. Le rumenim pe o parte, adăugăm sare, piper și cimbru după gust și apoi le întoarcem pe partea cealaltă. Aruncăm în tigaie niște ceapă tăiată în felii cât mai subțiri, dar și câțiva căței de usturoi pisat.

Lăsăm la făcut până ce obținem gradul de rumenire dorit și putem servi cu cartofi prăjiți, cu piure, cu mix de legume sau cu un delicios sos de usturoi.

Sursa: Chefi la cuțite

Tartă pregătită în 5 minute – un cheesecake absolut savuros