Cum se marinează perfect carnea de miel. Friptura se va topi în gură

Cum se marinează perfect carnea de miel. Friptura se va topi în gură
Carnea de miel nu lipsește de pe masa oricărui român de Paște, dar e o mare provocare pentru bucătărese.

Dacă vă doriți o friptură delicioasă de miel, e bine ca înainte de a vă apuca să pregătiți friptura, să marinați carnea de miel. Iată cum se face.

Cum se marinează perfect carnea de miel. Friptura se va topi în gură

Pentru ca friptura de miel să fie ca în copilăria noastră, o marinadă cu iaurt e tot ce aveți nevoie. Nu doar că dă un gust incredibil fripturii, dar ajută și la formarea unei cruste crocante şi aromate pe suprafaţa cărnii. Trebuie să încercați și să vedeți diferența.

Ingredientele necesare unei marinade cu iaurt sunt 1,5 kg pulpă de miel, 500 g iaurt grecesc, 1 legătură usturoi verde, 50 ml zeamă de lămâie, 2-3 rămurele de cimbru, 2-3 rămurele rozmarin, 6 linguri cu ulei,  2 linguriţe cu sare de mare, 1 linguriţă cu piper proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Pentru început tăiați cât mai mărunt usturoiul, cimbrul şi rozmarinul. Amestecați bine zeama de lămâie cu 4 linguri de ulei. Ulterior, adăugați și ingredientele mărunţite, care înainte vor fi presate, pentru a-și lăs aroma. Amestecați foarte bine și puneți sare și piper după gust.

Compoziția se va pune într-o cratiță mai mare. În aceasta va fi introdusă carnea de miel. Se masează bine bucățile cu marinadă și se introduce peste noapte la frigider.

Carnea se scoate din marinadă cu două ore înainte de a pregăti carnea

Se va scoate carnea cu două ore înainte de a fi pregătită. Încălziți cuptorul și puneți mielul tavă. Aveți grijă să acoperiț cu o folie de aluminiu în aşa fel ca să nu atingă carnea.

Se lasă să se rumenească și cu o jumătate de oră înainte de final scoateți folia. Carnea se stropește mereu cu sosul lăsat în tavă. Marinada este cu adevărat senzațională, iar carnea va prinde un gust formidabil. Încercați această rețetă și sigur o veți încerca ori de câte ori vreți să consumați ceva bun.

Sursă foto: cabucataria