Cum se prepară cea mai simplă tartă de cartofi la cuptor

Cum se prepară cea mai simplă tartă de cartofi la cuptor
Această tartă de cartofi la cuptor este o rețetă simplă care vă va „salva” atunci când vreți să gătiți ceva delicios și rapid.

Natalia, creator de conținut digital, care gestionează contul Gătim zi de zi, împărtășește o rețetă simplă de rată de cartofi la cuptor. Cartofii sunt una din cele mai bogate surse de amidon, vitamine, minerale si fibre dietetice. 100 g de cartofi oferă numai 70 de calorii. Dar cu toate acestea, ei conțin foarte puține grăsimi (doar 0,1 g per 100 g) și deloc colesterol. Cartofii sunt surse foarte bune de fibre naturale, atât solubile cât și insolubile.

Ingrediente pentru tartă de cartofi la cuptor

3 cartofi mari sau 5 medii (400 grame)
1 linguriță rasă de sare
condimentele preferate
5 linguri ulei (40 g)
50 grame parmezan ras sau alt cașcaval (+ 20 grame pentru a presăra deasupra)
300 mililitri apă
200 grame făină
1/3 linguriță praf de copt

Mod de preparare

Cartofii de curăță de coajă. Așa curățati se dau prin răzătoarea mare. Se amestecă apoi cu celelalte ingrediente. Vă recomandăm să folosiți și nucșoară. Acest condiment este ideal în compania cartofilor, își potențează reciproc gustul și aromele, astfel că merită încercat.

Pe tava de cuptor puneți o hârtie de copt și ungeți cu 1 lingura de ulei. Turnați apoi compoziția de tartă de cartofi și distribuiți uniform. Presărați deasupra cu cele 20  de grame de cașcaval ras. Pentru o aromă și o consistență deosebită, ideal ar fi să folosiți pentru gratinare parmezan ras. Dar dacă nu aveți, puteți folosi orice fel de cașcaval.

Dați tarta de cartofi la copt în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius pentru 30 minute. Este gata când prinde puțină culoare. Puteți servi tarta de cartofi la cuptor ca atare, sau alături de iaurt sau smântână amestecate cu condimente sau verdețuri. De asemenea, acest preparat, însoțește perfect, ca și garnitură, preparate delicioase din carne. În plus, dacă doriți ca tarta voastră de cartofi la cuptor să fie mai colorată, o puteți decora cu roși cherry sau felii de ardei, înainte de a o da la cuptor.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre