Rețeta care revoluționează felul în care mâncăm. E economică, e prietenoasă cu mediul și e declicioasă: „Tartă – salată cu aluat foietaj”

Rețeta care revoluționează felul în care mâncăm. E economică, e prietenoasă cu mediul și e declicioasă: „Tartă – salată cu aluat foietaj”
Nu aveți suficient timp pentru a găti? Noroc că există aluat de foietaj gata preparat. Tot ce trebuie să faci este să îl umpli și gata!

Pentru această tartă – salată s-au folosit puține ingrediente, unele din cele „uitate” în frigider  o vreme. Și numai bune pentru a le reinventa, combătând astfel, cu succes, risipa alimentară.

Cartofii sunt un aliment extrem de util în diete, pentru că au puține calorii. Cartofii au un conținul bogat de apă (până la 75%), sodiu, fosfor, calciu, vitamina A, niacin, vitamina C, acid pantotenic, hidrați de carbon, magneziu, mangan, cupru, sulf, dar și cantități mici de acid malic și acid citric. Bine de știut este că 1 kg de cartofi asigură organismului 800 de kilocalorii. În plus, combinați cu unt de fistic, se transformă într-o masă hrănitoare și apetisantă.

𝐈𝐧𝐠𝐫𝐞𝐝𝐢𝐞𝐧𝐭e pentru Tartă – salată cu aluat foietaj

1 aluat foietaj, preferabil cumpărat deja în formă rotundă

150 g de dovlecei cruzi;

220 g de cartofi fierți;

2 ouă;

70g lapte semidegresat sau lapte  vegetal ;

2/3 linguri de parmezan;

Sare după gust

100 g de șuncă gătită

100 g de brânză care se întinde la cald ( mozzarella poate fi o bună opțiune)

Mod de preparare

Mai întâi se fierb cartofii cu tot cu coajă, apoi se lasă să se răcească, se decojesc și se taie sub formă de felii cu o grosime de aproximativ jumătate de centimetru. Se taie dovleceii cu ajutorul unei mandoline, întotdeauna în rondele. Întindeți aluatul de foietaj pe fundul tăvii pentru tartă, apoi înțepați-l cu o furculiță. Se așază cartofii peste aluat, apoi șunca fiartă, brânza și apoi dovleceii (pot fi lăsați cruzi, s-au copt bine în cuptor).

Separat, se bat două ouă cu laptele, sarea și parmezanul și se toarnă peste aluat. Se închid marginile și se înțeapă și ele cu o furculiță. Se pune la suprafață o lingură sau mai mult de parmezan. Tartă – salată cu aluat foietaj se coace în cuptor la 190 de grade timp de aproximativ 20 – 25 de minute.

Sursa: Instagram

Recomandarile noastre