Cum se prepară Fugazetta, celebra pizza argentiniană umplută

Cum se prepară Fugazetta, celebra pizza argentiniană umplută
Aproape că nu există om pe lumea aceasta care să nu adore pizza. Pe lângă italienii care au dus-o la rang de artă mai sunt și alte popoare care își asumă paternitatea celebrului preparat, argentinieni prepară și ei pizza, în felul lor.

O rețetă tradițională celebră este cea de Fugazetta, nimic altceva decât o pizza fără carne,  umplută cu două feluri de brânză. Practic este un fel de tort de pizza pentru că are două blaturi care încorporează un mijloc apetisant și moale.

Ingrediente pentru Fugazetta, celebra pizza argentiniană umplută

Aluat de pizza, cât pentru două bucăți, preparat în prealabil sau cumpărat ( 2 porții)

150 g mozzarella

Brânză telemea rasă

O ceapă tăiată subțire

Rozmarin uscat sau proaspăt

Ulei de măsline

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SABROSO | LATIN COOKING (@sabrosollc)

Mod de preparare

Pentru a pregăti Fugazetta, celebra pizza argentiniană umplută, preparați în prealabil blat de pizza sau asigurați vă că veți cumpăra două porții de aluat gata preparat de la magazin. Întindeți o jumătate din aluat în formă dorit-o rotundă sau pătrată și asigurați-vă că întindeți și jumătatea cealaltă la aceeași dimensiune. Puneți într-o tavă pe care ați tapetat-o cu hârtie de copt în prealabil, prima bucată de aluat, întindeți bine și eu acoperiți-o în întregime cu felii de mozarella tăiate subțire.

Radeți pe răzătoarea subțire, deasupra, telemea, apoi acoperiți totul cu celălalt blat de pizza. Presărați deasupra ceapa tăiată felii foarte subțiri și apoi rozmarinul uscat sau proaspăt. În final, stropiți totul cu ulei de măsline din belșug și coaceți în cuptorul preîncălzit la 180  de grade Celsius.

După ce pizza s-a copt și a prins culoare rumenită, o scoateți și o lăsați să se răcească. Poate fi servită ca atare, ca fel principal sau, poate însoți, ca și garnitură, orice alt fel de mâncare. Este ideală în compania unor preparate cu carne, dar și alături de o salată de crudități. În plus se păstrează foarte bine câteva zile, ținută într-o pungă de hârtie, sau la frigider.

Sursa: Instagram