Rețeta pentru pizza de zucchini care a devenit virală pe Instagram

Rețeta pentru pizza de zucchini care a devenit virală pe Instagram
În locul unei pizza tradiționale vă invităm să descoperiți această pizza senzațională realizată pe bază de zucchini. E delicioasă și hrănitoare.

O masă pregătită din ingrediente simple, iată noul mod de a găti vara. Și, bonus, rezultatul final e un produs delicios! Pizza de zucchini cu numai șase ingrediente poate constitui o masă în sine, la orice oră a zilei, dar, în egală măsură poate fi și o gustare delicioasă pe parcursul zilei, între mese.

Combinația de minerale face ca zucchini să fie recomandați în dieta celor care au probleme hepatice sau tiroidiene, având capacitatea de a îmbunătăți metabolismul celular la nivelul acestor organe. Cantitatea mare de potasiu pe care o conțin contribuie la susținerea funcției cardiace și la menținerea unui nivel normal al tensiunii arteriale și al funcției renale. Conținutul de luteină ajută la sănătatea ochilor.

În ciuda faptului că nu sunt în top  cu procentele de vitamine și minerale pe care  le conțin, toate soiurile de dovlecei sunt benefice sănătății. Compoziția echilibrată și numărul foarte mic de calorii îi fac ideali în dieta celor care au diabet sau suferă de obezitate. Zucchini conțin vitamina A (circa 200 UI, la 100 grame), vitamina C (17,9 µg, 30% din doză zilnică, în 100 de grame),  precum și cantități moderate  ale grupului de vitamine din complexul B,  cum ar fi tiamina, piridoxină, riboflavina,

și cantități mici de vitaminele K și E (sub 2% din doză zilnică recomandată, în 100 de grame), dar și minerale: fier, mangan, fosfor și zinc (peste 5% din doză zilnică recomandată în 100 de grame), la care se adaugă cantități mai mici de calciu, cupru și magneziu. Dovleceii au proprietăți antioxidante medii.

Ingrediente pentru un altfel de pizza, de zucchini, rețetă cu numai șase ingrediente

5 ouă

3/4 cană de lapte

1 cană de brânză rasă

1 cană de făină autogresivă

2 zucchini rași

1 cană de șuncă tăiată în cuburi

Mod de preparare

  1. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C.
  2. Bateți ouăle și laptele într-un castron.
  3. Adăugați restul ingredientelor și amestecați pentru a le combina.
  4. Se toarnă într-o tavă pătrată căptușită cu hârtie de copt.
  5. Coaceți pizza din zucchini la cuptor timp de 35 de minute sau până când devine auriu, apoi savurați

Sursa: Instagram