Cum se ține dieta SirtFood. Adele a slăbit 45 de kg

Cum se ține dieta SirtFood. Adele a slăbit 45 de kg
Cântăreața britanică Adele a reuşit să slăbească spectaculos. La începutul acestui an, și-a susprins fanii cu o talie de viespie. S-au aflat secretele care au ajutat-o să scape de 45 de kg: a ținut dieta SirtFood.

Dieta SirtFood este foarte populară acum, după ce cântăreața britanică Adele a slăbit spectaculos prin această metodă.

Dieta SirtFood cu care Adele a slăbit 45 de kg

Cântăreața britanică Adele  (31 de ani) a reuşit să slăbească peste 45 de kilograme. Nu mai mănâncă dulciuri şi face exerciţii fizice pe rupte. După divorţul de Simon Konecki (45 de ani), de anul trecut, din aprilie, artista a început dieta controversară numită The Sirtfood, care presupune un consum în majoritate numai de vegetale.

Acestea activează enzimele din corp şi reglează metabolismul, suprimând pofta de mâncare. În plus, a renunţat la carne şi la dulciuri.  Regimul presupune un consum de maximum o mie de calorii, zilnic. În principal, alimentele permise sunt fructe, nuci, rucola, ceapă şi ţelină. De asemenea, are voie să consume ciocolată neagră şi vin roşu şi bea foarte mult ceai, până la zece ceşti pe zi.

În principal, la dieta SirtFood, alimentele permise sunt fructe, nuci, rucola, ceapă şi ţelină

În afară de regimul alimentar strict, Adele face foarte multe exerciţii fizice cu Joe Wicks, un faimos antrenor. Înainte să intre la cură, în urmă cu şase luni, Adele cântărea între 95 și 100 de kilograme. Ea are o înălțime de 1,75 metri și a recunoscut în repetate rânduri că problemele cu greutatea au apărut încă din timpul liceului. Adele și-a amenajat o sală de forță în vila ei și a făsut antrenamente zilnice care presupuneau exerciții cardio, ridicări de greutăți, mers pe bicicletă, înot, jogging și a avut grijă să mănânce numai ce îi recomanda nutriționistul.

La început a slăbit doar 10 kilograme, în cinci luni, însă ambiția a ajutat-o să ajungă la silueta mult visată.

Citește și:

Dieta Daneză, doar pentru oameni sănătoși

Dieta solară pe care toată lumea ar trebui să o țină. Lista alimentelor anti-Covid!

Ce este Dieta SirtFood

Dieta SirtFood a fost elaborată de medicii nutritioniști britanici Aidan Gogging și Glen Matten. Această dietă presupune consumul unor alimente care activează anumite proteine din organism, denumite sirtuine. Rolul acestor proteine este de a regla fluxul biologic al organismului, de a controla funcționarea anumitor gene, de a asigura buna funcționare a metabolismului și de a proteja celulele.

Dieta SirtFood este noua modalitate de a schimba rapid greutatea fără a face o dietă radicală prin activarea aceleași căi „genă slabă”, de obicei, doar induse de exerciții fizice și de post. Anumite alimente conțin substanțe chimice numite polifenoli care stresează ușor asupra celulelor noastre, transformând gene care imită efectele postului și exercițiului fizic. Alimentele bogate în polifenoli – incluzând kale, ciocolată neagră și vin roșu – declanșează căile de sirtuină care influențează metabolismul, îmbătrânirea și starea de spirit. O dietă bogată în aceste sirtfoods începe cu pierderea în greutate fără a sacrifica mușchii, menținând în același timp o sănătate optimă.