Cum se ferește David Popovici de o situație similară cu cea a Simonei Halep. „Îți garantează că nu există contaminare”

Cum se ferește David Popovici de o situație similară cu cea a Simonei Halep. „Îți garantează că nu există contaminare”
David Popovici a reușit să demonstreze lumii că la doar 19 ani poate să ducă România pe cele mai înalte culmi. Sportivul a explicat cum reușește să evite o situație ca a Simonei Halep.

Nu e ușor să fii sportiv de performanță, iar David Popovici știe cel mai bine acest lucru. Iată cum reușește să evite o situație grea precum cea în care se află acum Simona Halep.

David Popovici, dublu campion mondial și european la înot a vorbit despre atenția sporită pe care o acordă suplimentelor. El a spus că ia suplimente pe care le-a stabilit cu nutriționistul și antrenorii săi.

„Toate sunt certificate anti-drog”

„Uite, ăsta e un lucru despre care am fost întrebat de unul dintre șoferii de Taxi cu care am mers. Iau suplimente absolut obișnuite, ceva ce ia aproape toată lumea, vitamina C, vitamina D și încă niște chestii. Cum să explic, lucruri pe care trebuie să le ia sportivii, cum ar fi Beta-alanină. Nu sunt un expert, sunt suplimente pe care le-am stabilit împreună cu nutriționistul și cu antrenorii mei.

„Fac destul de des niște analize, unele mai degrabă sportive unde mi se recoltează din deget destul de mult sânge”

Toate sunt certificate anti-doping. Ăsta este un aspect foarte important. Creatina am perioadă în care iau, am perioade în care e nevoie să creștem cumva masa musculară. E foarte bună și pentru creier. Fac destul de des niște analize, unele mai degrabă sportive unde mi se recoltează din deget destul de mult sânge”, a spus David Popovici în podcastul „Starea Nației”.

Ce suplimente folosește David Popovici

„Există o nișă de suplimente pe care scrie «»Certificat Anti-doping de X, Y, Z»”

Pe de altă parte, sportivul român a explicat de câte categorii sunt suplimentele și cât de scumpe sunt. „Legat de suplimente, zisesem mai devreme că toate sunt certificate anti-doping. Și aici există două mari categorii. Există suplimente certificate în doping pe care scrie «Doping free» sau «Play Safe».

Există o nișă de suplimente pe care scrie «»Certificat Anti-doping de X, Y, Z». Sunt două sau trei instituții care pot certifica și care garantează că suplimentele lor sunt curate cu adevărat, nu au fost compuse și create într-o fabrică unde poate se fac și altele și există contaminare.

„E un aspect important pe care nu foarte multă lume îl cunoaște”

Ei îți garantează că nu există contaminare și, din nou, că vorbeam de investitul în tine, suplimentele astea sunt mult mai scumpe pe cele care scrie Doping Free sau pe care poate nu scrie nimic.  Dar e esențial, cred eu, când ajungi deja la un nivel înalt de performanță, unde controalele anti-doping sunt de rutină, să folosești așa ceva.

Nu ai vrea ca dintr-o prostie, dintr-o greșeală, să iei un supliment care să fi fost produs pe aceeași bandă cu un medicament care conține, de exemplu, pseudoefedrină, care e o substanță interzisă. Să se fi strecurat puțin și uite, dintr-o prostie, ajungi să fii acuzat că te dopezi. E un aspect important pe care nu foarte multă lume îl cunoaște”, a mai spus Popovici.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre