Simona Ionescu / Redactor Șef

Omletă mexicană, cea mai bună pe care ați mâncat-o vreodată. Rețeta delicioasă care se păstrează din vechime

Omletă mexicană, cea mai bună pe care ați mâncat-o vreodată. Rețeta delicioasă care se păstrează din vechime
Una dintre cele mai importante părți ale micului dejun mexican este să comandați ouă preparate în orice fel, iar omletele sunt întotdeauna cea mai bună alegere. Rețeta de omletă mexicană nu o veți uita niciodată.

Dacă ați fost vreodată în Mexic, știți cât de importantă este cultura micului dejun. Cafenelele și restaurantele mici se pregătesc dimineața devreme pentru a servi întotdeauna ouă preparate în multe feluri, servite alături de fructe proaspete, produse de patiserie, cafea și suc. Iată rețeta celei mai bune omlete mexicane.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti această minunăție de omletă mexicană, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 4 ouă, 80 ml lapte, 90 g brânză rasă, 1 ardei roșu tăiat cubulețe fine, 4 cepe verzi, curățate și tăiate felii subțiri. Mai aveți nevoie de 15 g frunze de pătrunjel cu frunze plate, tocate mărunt, 20 g unt, 2 lingurițe cu ulei de măsline.

Mod de preparare

Omletă mexicană, cea mai bună pe care ați mâncat-o vreodată. Rețeta care se păstrează din vechime
Omletă mexicană, un deliciu culinar

Într-un bol, bateți ouăle, laptele, 30 g brânză și sare și piper după gust, folosind un tel. Într-un alt bol, combinați ardeiul roșu, ceapa verde, pătrunjelul și restul de 60 g brânză. Încălziți jumătate din unt și jumătate din ulei într-o tigaie antiaderentă la foc mare, până începe să sfârâie, apoi reduceți focul la mediu-scăzut.

Se toarnă jumătate din amestecul de ouă în tigaie și se gătește timp de 2–3 minute sau până când ouăle încep să se întărească. Se presară jumătate din amestecul de ardei peste omletă. Continuați să gătiți timp de 3–4 minute sau până când omleta devine aurie și este complet întărită.

Rulați omleta și puneți pe o farfurie. Repetați procesul cu restul de unt, ulei, amestec de ouă și amestec de ardei. Se servește imediat.

Beneficiul consumului de ouă

Ouăle sunt considerate un superaliment datorită profilului lor nutrițional bogat, fiind o sursă excelentă de proteine, vitamine și minerale esențiale.

Consumul regulat de ouă, în cadrul unei diete echilibrate, poate susține sănătatea inimii, a creierului și a ochilor, contribuind la menținerea masei musculare și la întărirea sistemului imunitar. De asemenea, ouăle sunt sățioase datorită combinației de proteine și grăsimi sănătoase, reducând pofta de mâncare și ajutând la controlul greutății.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *