Abia așteptăm să apară cireșele românești care par mai gustoase decât cele din import. Sau, așa ni se pare nouă că sunt mai dulci, mai cărnoase, mai răcoritoare. Aceste fructe sunt și bune pentru organismul nostru. O mulțime de vitamine intră în corpul nostru atunci când cireșele sunt coapte.

De ce e bine să mănânci cireșe coapte. Beneficii

Cireșele sunt bogate în vitamine: C, PP, A, E, B1, B2, B6, B9 și acid folic. În plus, conțin și alte elementele nutritive fac parte: fier, magneziu, zinc, fosfor, sodiu, potasiu, cupru, sulf, nichel, calciu.

Originea acestui fruct se află în Marea Neagră și Marea Caspică, ajungând ulterior în Europa și Asia, prin păsări și migrații umane. În Spania, cele cultivate în valea Jerte (Cáceres) sunt foarte populare și sunt cultivate în multe țări ale lumii, chiar și în Rusia.

Este recomandabil să consumați cireșe coapte atunci când arată roșu intens, și nu numai pentru că sunt mai dulci, ci și pentru că nutrienții sunt mai concentrați.

Cireșe coapte. Beneficii

  • Cireșele au fost folosite pentru curățarea intestinală de secole. Ele ajută la eliminarea toxinelor și acest lucru se datorează faptului că pigmenții care le dau culoarea violet sunt antociani.
  • Cireșe sunt antioxidanți foarte puternici. Conform studiilor efectuate la Universitatea din Arizona, cireșele sunt fructele cu cea mai mare concentrație de flavonoizi.
  • Antocianinele pot reduce inflamația și simptomele artritei și ale gutei. Datorită proprietăților sale antiinflamatorii, cireșele sunt recomandate pentru combaterea durerilor de tendon și mușchi.
  • Cireșele sunt unul dintre puținele alimente care conțin melatonină, un antioxidant care ajută la reglarea ritmului cardiac al organismului și a ciclurilor de somn.
  • Asociația Americană împotriva Alzheimer include cireșele ca parte a alimentelor benefice pentru memorie datorită antioxidanților săi.
  • Printre numeroasele beneficii ale cireșelor, se evidențiază reglarea nivelului de zahăr din sânge, întăresc sistemul imunitarajută la relaxarea și calmarea stării de spirit. Sursa: farmaciata.ro

Ceaiul de cozi de cireşe, bun pentru rinichi

Un desert fin: budincă de clătite cu cireşe

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp