Simona Ionescu / Redactor Șef

Deliciul iernii: slănină în pat de sare. Rețeta bunicii care face furori

Deliciul iernii: slănină în pat de sare. Rețeta bunicii care face furori
Când frigul vă intră în oase, nimic nu vă înzdrăvenește mai mult organismul ca niște slănină delicioasă, acompaniată de câteva murături sau ceapă roșie. Iată incredibila rețetă de pe vremea bunicii.

Slăninuță în pat de sare? Este atât de bună încât nu vă veți mai sătura să o consumați. În plus, se prepare foarte simplu, dacă aveți ingredientele care vă sunt necesare. Trucul pentru a ieși fragedă este să nu folosiți orice fel de slănină, care are șoriciul mai gros. Și, cel mai important, căutați ca slăninuța să fie cât mai proaspătă cu putință.

Lăsați trei luni la loc întunecos

Aceasta se lasă la rece, apoi se taie în bucăți și se șterge bine cu șervețele de hârtie pentru ca toată apa să fie eliminată. Puneți apoi într-un vas și acoperiți cu sare grunjoasă din belșug.

Pentru un gust și mai desăvârșit, aruncați și puțin piper, ardei iute, coriandru, cimbru, rozmarin. Acoperiți totul și lăsați să stea în jur de trei săptămâni la loc întunecat și răcoros. Pentru a fi sigur că sărarea merge cum trebuie, slănina se întoarce din două în două zile.

Aruncați lichidul care se adună pe fundul vasului unde ați depozitat slănina

Dacă observați că pe fundul vasului se adună lichid, aruncați-l. După această perioadă, slănina se va scoate și se va spăla de mai multe ori cu apă rece. Lăsați apoi pentru trei zile la zvântat, dar aveți grijă să fie un loc unde curentul nu reușește să pătrundă. Tot greul a trecut, pentru că veți descoperi o slănină cum rar ați mâncat.

O puteți consuma ca atare. Dar dacă vreți ceva și mai deosebit, acoperiși bucata de slănină cu boia dulce. O puteți afuma, dacă doriți să aibă un gust și mai bun sau o puteți păstra la congelator pentru două-trei luni.

Beneficiile consumului de slănină

Potrivit oamenilor de știință, slănina consumată în cantități mici sprijină tonusul vascular dar și circuția sanguină. Și este totodată excelentă pentru durerile articulare. În cazul în care acestea nu vă mai slăbesc, frecați bine locurile bolnave cu slănină veche sau untură topită, dată prin mașina de tocat, amestecată cu o lingură cu miere. Aplicați deasupra un celofan, înveliți cu un fular de lână și lăsați să acționeze peste noapte.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre