Simona Ionescu / Redactor Șef

Învață să prepari cea mai bună slănină, fiartă în zeamă de varză! Nu o să regreți

Învață să prepari cea mai bună slănină, fiartă în zeamă de varză! Nu o să regreți
Nimic nu se compară cu mâncarea pregătită de bunica, iar printre cele mai gustoase produse pe care le consumam iarna se număra și slăninuța.

Ori de câte ori aveți poftă în anotimpul rece de un preparat gustos și sățios, aveți acum la îndemână rețeta unei slăninuțe delicioase, fierte în zeamă de varză.

Cea mai bună rețetă de slănină fiartă în zeamă de varză. Te lingi pe degete

Pentru a pregăti această minunăție puteți folosi slănină, dar și gușă și piept de porc, după cum doriți.

Ingredientele necesare sunt:

800 g slănină de porc (piept sau gușă), 3 linguri cu boia afumată, dulce și picantă, 3 foi de dafin, piper boabe, 1 lingură cu cimbru uscat, 1 căpățână de usturoi, 2 litri cu zeamă de varză, 1 lingură cu ulei și sare.

Mod de preparare

Pentru început tăiați slănina în bucăți mai mari. Puneți zeama de varză (sau moarea) la fiert într-o oală mai mare, în care adăugați foile de dafin, usturoiul cât mai bine zdrobit, piperul și cimbrul. Lăsați totul la fiert și când dă în clocot, puneți și slănina.

Mai lăsați la fiert încă o oră, la foc mic. Aveți grijă să verificați slănina cu o furculiță. Dacă intră foarte ușor în ea, atunci este fiartă și poate fi oprit focul.

Pudrați la final slănina cu boia

Ulterior scoateți bucățile de slănină și puneți-le între două tocătoare de lemn, iar deasupra așezați o greutate. Trebuie să se scurgă cât mai bine surplusul de moare. Lăsați slănina la răcit. Zdrobiți cât mai bine usturoiul și amestecați-l bine cu ulei și puțină sare până faceți o pastă. Cu aceasta se va unge slănina. Se dă la rece pentru câteva ore, iar după ce se scoate, se pudrează cu boia dulce, afumată sau iute, în funcție de preferințe. Un asemenea preparat culinar nu va fi uitat niciodată.

Sursă foto: stiridinlume

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre