Să fie oare românii care descoperă remediul împotriva coronavirusului? Omul de știință Costel Vânătoru ne dă mari speranțe.
Descoperire incredibilă a cercetătorilor români. Un extract de lufă poate fi arma împotriva coronavirusului
O plantă din grădină poate să fie minunea lui Dumnezeu împotriva virusului care nimicește omenirea. E vorba de lufa cylindrica, o plantă cu extraordinare proprietăți antivirale. În acest moment, omul de știință Costel Vântătoru alături de colegii săi de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați testează posibilitatea ca în structura măștilor să fie inserate extracte din această plantă. Primele demersuri au fost deja făcute.
„Lufa a ajuns la maturitate și acum putem să o folosim ca burete vegetal. Prezintă o țesătură densă, fină, care este îmbibată în saponine. Deține un săpun natural, care se află în aceste fibre. Specia este prezentă de mai mulți ani în România. În jurul acestei plante se poate crea o adevărată industrie”, a declarat Costel Vânătoru, potrivit Antena 3.
Ce este lufa cylindrica
Potrivit oamenilor de știință, planta de lufă produce un fruct similar cu un dovlecel mare a cărui pulpă, odată ce se coace, devine solidă și elastică. Acest dovlecel este comestibil, însă în România nu este consumat întrucât are un gust amar și o textură foarte fibroasă. În bucătăria asiatică însă, fructele de se adaugă proaspăte în salate, se prăjesc sau se fierb.
Pulpa este uscată și folosită pentru obținerea de bureți utilizați în gospodărie, atât pentru duș cât și pentru curățarea vaselor sau a diferitelor suprafețe din casă. Buretele lufa este exfoliant, hipoalergenic, ecologic și potrivite pentru toate tipurile de piele. Planta de lufă poate fi crescută în grădină sau chiar în ghivece mari, pentru obținerea bureților de legume, 100% ecologici.
În Grecia, buretele de lufă se vinde cu mare succes, iar turiștii de pretutindeni nu pleacă din vacanță fără să poate în bagaj și un astfel de produs.
Fructele de lufa folosite de soldați în cel de-al Doilea Război Mondial
Despre fructele de lufa se știe că au fost folosite drept filtre de aer pentru motoarele diesel sau cu abur în secolul al XX-lea și combustibil. De asemenea, în cel de-al Doilea Război Mondial au fost utilizate de soldați în căștile de protecție din oțel.
Sursă foto: antena3
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook