Descoperire. Pastilele pentru alergii sunt supuse cercetării. Ar putea fi de ajutor în tratarea „Covidului lung”

Descoperire. Pastilele pentru alergii sunt supuse cercetării. Ar putea fi de ajutor în tratarea „Covidului lung”
Nu mai e niciun secret că în ultimele cazuri de Covid s-a înregistrat o perioadă lungă de suferință a multor pacienți. Medicii au constatat ceva, iar acum s-a trecut la cercetarea științifică.

Simptomele persistă în ultima variantă de Covid – Omicron – mult peste zilele de carantină. Foarte mulți pacienți au reclamat că persistă răgușeala, dureri musculare, de spate, stare de greață, uscarea buzelor și mai ales mâncărimi de piele și în zona picioarelor.

Aceste simptome ușoare pot varia până la câteva săptămâni (6-8 sau mai puțin), dar, spun medicii, oboseala și durerile articulare pot persista și câteva luni. De aceea se vorbește de „Covid lung”.

De curând, niște medici americani din California, au constatat că două paciente, care s-au tratat cu antihistaminice (pastile pentru alergii) pentru afecțiuni anterioare infecției cu Covid, și-au atenuat simptomele.

Ce au pățit cele două paciente

Conștientizarea că antihistaminice ar putea oferi o oarecare alinare a venit întâmplător, după ce două femei de vârstă mijlocie, altfel sănătoase, active, cu COVID lung, au descoperit că pastilele anti-alergice luate le-au ajutat.

Una dintre ele este asistentă medicală și a atras atenția medicului asupra acestui aspect. Ea a declanșat o alergie la lactate mâncând brânză. A luat un antihistaminic și a constatat că i-au dispărut simptomele. Nu a mai luat altă pasitilă, dar după 72 de ore, durerile au revenit. După încă o pastilă, simptomele au dispărut.

A doua femeie a rămas fără medicamentele pentru alergii pe care le lua de obicei și a experimentat o formulă îmbunătățită a antihistaminicului. A simțit mult mai puțină oboseală în dimineața următoare.

S-a trecut la faza de cercetare

Deși părea doar o poveste, specialiștii au căutat în arhive. Și au constatat că în studii vechi erau consemnate rezultate similare în cazurile ce prezentau simptome similare cu cele semnalate de pacienții cu Covid lung. Au urmărit cu atenție cele două cazuri.

Doctorul asistentei i-a prescris o doză zilnică de antihistaminic care i-a redus semnificativ simptomele lungi de Covid-19. În cele din urmă, pacienta a raportat că și-a recăpătat 90% din funcția zilnică pre-coronavirus. După 9 luni, ea spune că se simte și se descurcă bine.

Pentru că este nevoie de o cercetare științifică serioasă, documentația a fost înaintată unor cercetători și acum s-a trecut la faza a doua.

 

Recomandarile noastre