Descoperiți această mâncare africană delicioasă: Shakshuka vegană cu chilli

Descoperiți această mâncare africană delicioasă: Shakshuka vegană cu chilli
Shakshuka este o specialitate a bucătăriei nord-africane și este preparată din ouă într-un sos de roșii, ardei iute și ceapă.

Acest preparat delicios, shakshuka, este un mic dejun foarte popular în primul rând în Palestina, Tunisia, Algeria și Egipt, dar și în alte țări. Dar poate fi consumat și ca un fel de mâncare principal, de sine stătător, pentru că, în egală măsură, e sățios.

Ingrediente pentru Shakshuka vegană cu chilli

1 lingură de ulei

1 linguriță de paprika afumată

1 linguriță de coriandru măcinat

1 linguriță de chimen

1 lingură de harissa ( sos de chilli)

3 căței de usturoi

1 ceapă medie

100 g de ardei gras roșu

1 conservă de roșii tăiate

200 g de tofu ferm

1/2 linguriță de kala namak (sare neagră)

1/2 ceapă granulată

Pentru a servi (opțional):

pătrunjel tocat

fulgi de ardei iute

Mod de preparare

Se toacă fin usturoiul și se taie ceapa și ardeiul în felii. Apoi se adaugă uleiul într-o tigaie, se pune la foc mediu și se pun în tigaie paprika, coriandrul, chimenul, harissa, usturoiul și ceapa. Se amestecă pe foc timp de aproximativ 5 minute, până când ceapa se înmoaie. În acest moment puteți să adăugați ardeii în tigaie cu un vârf de cuțit de sare. Se gătește totul până când ardeii s-au înmuiat.

Turnați apoi deasupra roșiile tocate, umpleți vasul cu apă și amestecați totul. Apoi fierbeți la foc mic timp de aproximativ 15 minute, amestecând din când în când, până când lichidul a scăzut. Se condimentează după gust. Dacă e nevoie, în sensul că preparatul este prea lichid, continuați fierberea, până ce shakshuka are consistența unui sos mai gros.

În timp ce fierbeți, fărâmițați tofu într-un castron și adăugați granulele de ceapă și kala namak. Când shakshuka a ajuns la consistența dorită, faceți patru găuri în tigaie și umpleți-le cu tofu fărâmițat. Introduceți în cuptor sau sub grătar până când tofu se încălzește bine. Se presară deasupra cu pătrunjel și fulgi de ardei iute, se servește cu pâine prăjită și se savurează.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah | Vegan Recipes (@sarahsveganrecipes)

Sursa: Instagram