Simona Ionescu / Redactor Șef

Descoperiți cea mai simplă rețetă de brioșe

Descoperiți cea mai simplă rețetă de brioșe
Aceasta e una din cele 24 de rețete sănătoase și delicioase disponibile pe contul Sandrinehealthy.fr.

Smântână, făină, drojdie, sare. Nu e nimic complicat în această rețetă. Cu toate acestea, rezultatul e fulminant. Veți vedea ce pufoase ies aceste brioșe rumenite.

Ingrediente pentru cea mai simplă rețetă de brioșe

500 de făină

2 ouă + lapte = 200g împreună

200ml de smântână groasă sau  brânză de vaci

80g de zahăr de cocos sau normal

10g de drojdie uscată de brutărie 1 lingură de sare

Mod de preparare

Puneți drojdia să se umfle timp de 10 minute într-o bază de lapte cald. Aveți grijă să nu omorâți drojdia folosind un lichid prea fierbinte. Apoi amestecați toate ingredientele în robotul de bucătărie. Activați modul de frământare a aluatului, 15 minute. Apoi acoperiți aluatul cu o cârpă și lăsați-l să crească, timp de 1 ora într-un loc călduț.

Când aluatul a crescutbine, împărțiți-l în 12 bucăți și formați bile. Acestea se pun în tavă, la distanță egală una de alta, apoi se mai lasă  să crească, tot la temperatură mai călduță. Această etapă durează 45 de minute. Preîncălziți cuptorul și coaceți brioșele timp de 15 – 20 de minute la 180 de grade Celsius.

Evident, dacă vă face plăcere și sunteți îndemânatici, puteți da brioșelor ce formă doriți. Ele pot fi împletite și coapte în formele dorite de voi. De asemenea, dacă doriți ca ele să fie strălucitoare când sunt gata, le puteți unge deasupra cu gălbenuș de ou. În plus, puteți presărați peste ele semințe de susan sau de mac, ori chiar combinate, cele două. Brioșele vor avea un gust relativ neutru, nici prea dulce, nici sărat, așa că le puteți combina în orice direcție doriți.

Mai multe rețete interesante găsiți pe site-ul Sandrinehealthy.fr, unde sunt disponibile și două cărți de specialitate, în format electronic.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by sandrine (@sandrine_healthy)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre