O prăjitură de post e totdeauna binevenită pe masă în Postul Crăciunului. Cei mari și cei mici se vor bucura deopotrivă de o negresă de post cu roșcove și fructe confiate. Și nu doar de gustul său extraordinar, ci și de beneficiile pe care le aduc sănătății ingredientele conținute.
Ce ingrediente vă sunt necesare
Pentru a pregăti o super negresă, aveți nevoie de 1 cană cu făină albă, 1 cană cu făină de grâu integrală, un praf de sare, ¾ cană cu zahăr brun, 1 linguriță cu bicarbonat de sodiu, 2 linguri cu suc de lămâie, 3 linguri cu pudră de roșcove. De asemenea, vă mai sunt necesare ½ cană cu ulei de cocos, 1 cană cu apă, 1 linguriță cu esență de vanilie, ¾ cană cu fructe confiate tăiate mărunt, respectiv ananas, papaya, caise.
Mod de preparare
Pentru început pregătiți două amestecuri pentru negresă, unul din ingredientele uscate și cele din ingredientele lichide. Pentru amestecul uscat aveți nevoie de făină, sare, zahăr, bicarbonat de sodiu și roșcove, dar fără fructe confiate.
Amestecul de ingrediente lichide se compune din apă, ulei, suc de lămâie și esența de vanilie. Amestecați ingredientele uscate cu cele lichide cu o lingură de lemn și omogenizați foarte bine și la final adăugați și fructele confiate tăiate cât mai mărunt.
Tapetați o tavă cu hârtie de copt și turnați compoziția. Se lasă la copt pentru aproximativ o jumătate de oră și se încearcă folosind o scobitoare. Dacă scobitoarea nu este umedă când e scoasă din compoziție, atunci blatul este gata. Se scoate blatul, se lasă puțin la răcit, apoi se porționează. Ulterior, ornați cu fulgi de cocos și glazură de ciocolată.
Trucuri pentru o negresă perfectă
Pentru ca prăjitura să iasă pufoasă, aveți grijă să folosiți ingrediente proaspete, la temperatura camerei. În momentul în care negresa se află la cuptor, nu-l deschideți în primul sfert de oră, pentru că prăjitura se poate lăsa. Pe lângă fructele confiate, puteți alege și merișoare lăsate în suc de ananas, prune uscate sau ananas confiat. Nu puneți zahăr pudră peste prăjitură cât este fierbinte.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook