Simona Ionescu / Redactor Șef

Salată grecească de quinoa cu legume, perfectă pentru o vară caniculară. O rețetă plină de nutrienți

Salată grecească de quinoa cu legume, perfectă pentru o vară caniculară. O rețetă plină de nutrienți
Această rețetă de salată grecească de quinoa, inspirată din bucătăria mediteraneană, perfectă pentru vară datorită ingredientelor proaspete și a gustului răcoritor va deveni prefera tuturor.

Combinația de roșii, castraveți, măsline și feta este emblematică pentru bucătăria mediteraneană, iar quinoa adaugă o notă modernă, făcând rețeta de salată grecească potrivită și pentru cei care sunt vegetarieni.

Ingrediente necesare

Pentru a pregăti o delicioasă salată grecească, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 cană cu quinoa, 2 căni cu apă sau supă de legume, 1 castravete mare, tăiat cubulețe, 200 g roșii cherry, tăiate pe jumătate.

Vă mai sunt necesare 1 ardei gras roșu, tăiat cubulețe, 1 ceapă roșie mică, tăiată felii subțiri, 100 g brânză feta (fie normală, fie vegetarian), mărunțită. Alte ingrediente sunt 50 g măsline kalamata, fără sâmburi, tăiate pe jumătate, 2 linguri cu pătrunjel proaspăt, tocat mărunt, 1 lingură cu mentă proaspătă, tocată mărunt.

Pentru dressing: 4 linguri cu ulei de măsline extravirgin, 2 linguri cu zeamă de lămâie proaspăt stoarsă, 1 linguriță cu oțet de vin roșu, 1 cățel de usturoi, zdrobit sau tocat foarte mărunt, 1 linguriță cu oregano uscat, ½  linguriță cu sare de mare, ¼  linguriță cu piper negru proaspăt măcinat.

Mod de preparare

Salată grecească de quinoa cu legume, perfectă pentru o vară caniculară. O rețetă plină de nutrienți
Salată cu quinoa grecească, pentru o vară fierbinte

Se clătește quinoa sub jet de apă rece timp de 1-2 minute. Într-o oală medie, se aduc la punctul de fierbere 2 căni cu apă sau supă de legume. Se adaugă apoi quinoa clătită și puțină sare. Se reduce focul la mic, se acoperă și se lasă să fiarbă timp de 12-15 minute, până când quinoa absoarbe tot lichidul și devine pufoasă.

Se ia oala de pe foc, se lasă quinoa să stea acoperită timp de 5 minute, apoi se amestecă cu o furculiță pentru a o aerisi. Se lasă să se răcească complet. Se spală și se taie castravetele, roșiile cherry, ardeiul gras și ceapa roșie și se pun legumele într-un bol mare. Se adaugă măslinele kalamata, pătrunjelul și menta.

Cum se prepară dressingul

Într-un borcan mic cu capac sau într-un bol, se combină uleiul de măsline, zeama de lămâie, oțetul de vin roșu, usturoiul, oregano, sarea și piperul. Se agită bine borcanul sau se amestecă cu un tel până când dressingul devine omogen. Se adaugă quinoa răcită peste legumele din bol.

Se toarnă dressingul peste amestec și se amestecă bine pentru a distribui uniform aromele. Se presară deasupra feta mărunțită și se amestecă ușor, păstrând câteva bucăți pentru decor.

Salata grecească se servește imediat sau se lasă la frigider timp de 30 de minute pentru a permite aromelor să se combine. Pentru un plus de prospețime, se decorează cu frunze suplimentare de pătrunjel sau mentă.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *