Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta perfectă pentru zilele călduroase: somon cu salată crocantă de orez

Rețeta perfectă pentru zilele călduroase: somon cu salată crocantă de orez
Dacă sunteți în căutarea unei rețete ușoare, sănătoase și pline de savoare în aceste zile călduroase, rețeta de somon cu salata crocantă cu orez, arahide și chili este exact ce vă trebuie

Inspirată din bucătăria asiatică, această rețetă de somon cu salată crocantă de orez reunește texturi și arome deosebite. Este un preparat complet, gustos și echilibrat, o rețetă ideală pentru mesele din timpul săptămânii, dar și pentru weekenduri relaxate sau picnicuri în aer liber.

Ingrediente pentru somon cu salată crocantă de orez

Salata de orez

* 1,5 căni de orez jasmine (cu bobul lung și subțire) gătit cu o zi înainte

* 2 linguri oțet alb

* 1 linguriță ulei de susan (sau măsline)

* 1 lingură zahăr alb

* chili prăjit în ulei

Somon glazurat

* Aproximativ 450 g file de somon, tăiat cubulețe

* 1/4 cană sos de soia (opțional)

* 2 linguri miere

* 1 linguriță ulei

* 1 linguriță pudră de ceapă (sau ceapă tocată mărunt)

* 1 linguriță pudră de usturoi (sau usturoi mărunțit ca pentru mujdei)

* 1/2 linguriță sare

* 1 linguriță piper

Dressing cremos

* 1/3 cană sos de soia (opțional)

* 1 lingură generoasă de miere

* 1 lingură generoasă de unt de arahide cremos

* 1 lingură chili prăjit în ulei

* 2 linguri oțet alb

* 1 linguriță pudră de ceapă (sau ceapă tocată mărunt)

* 1 linguriță pudră de usturoi(sau usturoi mărunțit ca pentru mujdei)

Legume proaspete pentru salată

* 1,5 castraveți, tăiați cubulețe și bine scurși

* 1 cană edamame (opțional – puteți înlocui cu boabe proaspete de mazăre)

* 1/3 cană ceapă verde tocată

* 1/4 cană pătrunjel proaspăt tocat

* 1 avocado mare, tăiat cuburi și asezonat cu sare și piper

* O mână de arahide prăjite

Mod de preparare

Pentru salata crocantă de orez, amestecați toate ingredientele și întindeți orezul într-o tavă. Coaceți-l la 200°C timp de 40 de minute, amestecând la fiecare 10 minute, până devine crocant și auriu.

Între timp, lăsați somonul la marinat cel puțin 10 minute, apoi gătiți-l la air fryer timp de 10 minute la 200°C. Veți obține bucățele fragede și aromate, cu o crustă ușor caramelizată. Dacă nu aveți acest aparat, puteți să îl gătiți în cuptor, într-o tavă acoperită cu hârtie de pergament.

Pentru dressing, puneți toate ingredientele într-un blender și mixați până obțineți un sos fin, cremos și plin de gust.

După ce ați preparat toate acestea, într-un bol mare, combinați legumele proaspete, orezul crocant și dressingul cremos. Așezați deasupra cubulețele de somon glazurat și presărați arahide pentru un plus de textură. Salata este gata de servit – colorată, echilibrată și extrem de gustoasă!

Această rețetă este perfectă pentru cinele rapide, dar rafinate, sau pentru a impresiona invitații la o masă în aer liber. Este hrănitoare, ușor de preparat și plină de arome care vă vor cuceri de la prima îmbucătură.

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *