A fost votat cel mai bun sos din lume. Rețeta e foarte simplă, iar gustul pur și simplu fenomenal!

Chef Jannis Alexandridis le-a prezentat fanilor săi o rețetă foarte simplă, dar extrem de gustoasă de mujdei libanez. E produsul care cu doi ani în urmă a fost votat drept cel mai bun sos din lume!
Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 albuș de ou, 10-15 căței de usturoi, zeamă unei lămâi (aveți grijă să scoateți sâmburii), un praf de sare, puțină apă și un cub de gheață, ulei.
Puneți toate ingredientele într-un bol mai înalt și mixați foarte bine, având grijă ca uleiul să fie adăugat puțin câte puțin. „E solid, e ca o maioneză, perfect. În caz că aveți un date nu recomand sosul ăsta. Secretul gustului savuros e cumva combinația dintre usturoi și lămâie”, a mărturisit cheful Jannis Alexandridis.
De asemenea, se poate pregăti și o extraordinară rețetă de mujdei de usturoi din Spania. Ingredientele principale sunt: 4 căței mari de usturoi proaspăt, curățați, 1 gălbenuș de ou proaspăt (la temperatura camerei), 1 cană cu ulei de măsline, ½ linguriță cu sare de mare fină, 1 linguriță cu suc proaspăt de lămâie, opțional un vârf de piper alb.
Începeți prin a toca mărunt cățelele de usturoi și a le zdrobi împreună cu sarea spână obțineți o pastă fină. Transferați pasta de usturoi într-un bol și adăugați gălbenușul de ou. Bateți împreună până se omogenizează bine.
Turnați încet uleiul de măsline într-un strat foarte subțire și constant, în timp ce continuați să bateți. După ce ați încorporat tot uleiul și amestecul a devenit dens, adăugați sucul de lămâie și piperul alb. Bateți până când ingredientele sunt bine amestecate.
Ingredient de bază în bucătăria tradițională, usturoiul devine un aliat în sezonul rece, când organismul este mai vulnerabil la răceli și infecții. S-a demonstrat științific că un consum regulat de usturoi reduce riscurile cardiovasculare, grație proprietăților sale antiinflamatoare și antioxidante.
Usturoiul este bogat în compuși sulfurați, precum alicina, care conferă gustul său caracteristic și proprietățile medicinale, precum și vitamina C, esențială pentru imunitate. Alicina inhibă multiplicarea virușilor și bacteriilor și poate reduce riscul de infecții respiratorii superioare.
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook