Simona Ionescu / Redactor Șef

Această focaccia creează dependență. Nu frământați coca și se face rapid

Această focaccia creează dependență. Nu frământați coca și se face rapid
Continuăm să vă prezentăm mâncăruri ușoare, numai bune să ne revenim după mesele copioase din ultima săptămână. Azi, fiind zi de sărbătoare - Sfântul Ion - aducerea la masă a unor bucăți de focaccia va fi un răsfăț.

Această rețetă de focaccia creează dependență. Și, ce e și mai frumos, e că nu necesită frământare. Veți reține de îndată rețeta, nici măcar nu trebuie să o salvați, după o primă preparare, căci e foarte simplă.

Ingrediente pentru cea mai simplă focaccia

4 căni de făină de grâu

400 ml apă caldă

1 ceașcuță de zahăr

1 linguriță de ceai de drojdie organică

1 lingură ulei

1 linguriță de sare

roșii, ceapă și ierburi proaspete pentru decorare

Mod de preparare

Amestecați ingredientele umede și uscate. Faceți asta cu mâinile, într-un bol. După ce ați amestecat totul, lăsați aluatul să se odihnească 4 ore, acoperit cu o cârpă. Lăsați aluatul într-un loc călduros. După ce s-a odihnit, se mută aluatul într-o tavă de copt unsă cu ulei. Distrobuiți-l apăsând cu degetele și întinzându-l în tavă.

Apoi se mai acoperă cu puțin ulei de măsline și se mai apasă aluatul cu degetele, ca pentru orice focaccia clasică. Decorăm, în final, după preferință, cu roșii cherry, ceapă și ierburi proaspete. Apoi coacem focaccia în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute, până aceasta devine aurie la exterior.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah Trindadet (@sarahtrindadet)

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre