Această rețetă de focaccia creează dependență. Și, ce e și mai frumos, e că nu necesită frământare. Veți reține de îndată rețeta, nici măcar nu trebuie să o salvați, după o primă preparare, căci e foarte simplă.
Ingrediente pentru cea mai simplă focaccia
4 căni de făină de grâu
400 ml apă caldă
1 ceașcuță de zahăr
1 linguriță de ceai de drojdie organică
1 lingură ulei
1 linguriță de sare
roșii, ceapă și ierburi proaspete pentru decorare
Mod de preparare
Amestecați ingredientele umede și uscate. Faceți asta cu mâinile, într-un bol. După ce ați amestecat totul, lăsați aluatul să se odihnească 4 ore, acoperit cu o cârpă. Lăsați aluatul într-un loc călduros. După ce s-a odihnit, se mută aluatul într-o tavă de copt unsă cu ulei. Distrobuiți-l apăsând cu degetele și întinzându-l în tavă.
Apoi se mai acoperă cu puțin ulei de măsline și se mai apasă aluatul cu degetele, ca pentru orice focaccia clasică. Decorăm, în final, după preferință, cu roșii cherry, ceapă și ierburi proaspete. Apoi coacem focaccia în cuptorul preîncălzit timp de 20-25 de minute, până aceasta devine aurie la exterior.
View this post on Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook