Cei doi petrec timp pe peluză, iar după ce încearcă băutura, Ecaterina își dă seama că e în întârziere la o întâlnire de stat, alături de împărat, așa că încalecă un măgar și îi dă pinteni, ca să ajungă degrabă la palat. În film se sugerează că astfel a primit băutura numele.
În realitate, celebrul cocktail nu este nici atât de rusesc și nici atât de vechi. Povestea originii Moscow Mule datează din 1941. E un cocktail 100% american, inventat în New York City, scrie Newsweek.
Adevărata poveste a cocktailului Moscow Mule
Potrivit The New York Times, Moscow Mule a fost inventat în 1941 la hotelul Chatham din New York. John „Jack” Morgan, proprietarul restaurantului Hollywood Cock’n Bull și președintele Cock’n Bull Products, a făcut o bere de ghimbir de care clienții nu erau interesați. John Martin, președintele Heublein, încerca și el să-i determine pe consumatori să încerce votca lui Smirnoff.
După câteva băuturi, cei doi au început să vorbească despre incapacitatea lor de a-și vinde produsele. Și-au combinat problemele și și-au creat propria băutură amestecând produsele respective. Avea gust bun. Morgan a vorbit despre „geniul inventiv”, conform The New York Herald Tribune.
Odată ce Morgan și Martin au turnat berea de ghimbir și votca într-o ceașcă și au adăugat gheață și au stors deasupra suc de lămâie, toate problemele lor au devenit istorie. Băutura a fost numită câteva zile mai târziu. Motivul din spatele numelui Moscow Mule provine de la vodca originară din Rusia, și de la ideea că berea de ghimbir îi „dă o lovitură” cocktail-ului.
Cum a devenit cana de cupru un simbol al acestui cocktail
Cana de cupru în care se servește în mod tradițional băutura a fost popularizată ani mai târziu, când Martin, care în timp ce mergea să vândă vodcă, a folosit astfel de căni ca să prezinte produsul. A fost o pură întâmplare. Prepara cocktailul în fața barmanilor, în propria lui cană, pentru a arăta cum se face.
Făcea, în fiecare bar, două fotografii Polaroid cu barmanul ținând băutura în cană, lăsând una pentru afișare în bar și una pentru a arăta cum creștea popularitatea cocktail-ului. Vasul de servire cana de cupru, a rămas asociată cu cocktailul. Și acum, Moscow Mule este încă servit în căni de cupru, care preiau temperatura rece a băuturii.
Nu a durat mult până ce cocktailul a cucerit Coasta de Vest și vedetele de la Hollywood. Astăzi, un Moscow Mule constă de obicei din vodcă, bere de ghimbir și suc de lămâie. Se servește cu gheață pisată și se ornează cu o felie de limă.
Rețeta. Cum se prepară Moscow Mule
Aveți nevoie de o cană de cupru de 250 ml. Umpleți cana pe jumătate cu gheață pisată. Adăugați 60 ml vodca, 120 ml de bere de ghimbir și 15 ml de zeamă de lămâie. În final, ornați cu o felie de limă.
Sursa foto: Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook