Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de toamnă de neratat: tort de dovleac

Rețetă de toamnă de neratat: tort de dovleac
Acest tort cu dovleac și ulei de măsline este o prăjitură de toamnă cu un singur strat, foarte gustoasă și cu condimente delicioase care încălzesc.

Acoperită cu cea mai delicioasă glazură de cremă de brânză cu scorțișoară, această prăjitură este moale și se prepară repede. Este desertul perfect pentru o mică reuniune sau pentru orice moment în care ai poftă de dovleac.

Ingrediente pentru tort de dovleac

Prăjitura: 1 cană de făină

1 linguriță de praf de copt

½ linguriță de bicarbonat de sodiu

½ linguriță de scorțișoară

1 ¼ linguriță de condimente pentru plăcintă de dovleac

½ linguriță de sare

½ cană de zahăr granulat

¼ ceașcă de zahăr brun, ușor sau închis la culoare, ambalat

1 cană de piure de dovleac

½ cană de ulei de măsline extravirgin

2 ouă mari la temperatura camerei

1 linguriță de extract de vanilie

Glazura: ¼ cană de unt nesărat la temperatura camerei

110 g cremă de brânză cu grăsime integrală, la temperatura camerei

2 căni de zahăr pudră cernut

¾ linguriță de scorțișoară

½ linguriță de extract de vanilie

¼ linguriță de sare

Mod de preparare

Pulverizați o tavă rotundă de tort de 20 de centimetri cu spray de copt. Tapetați-o cu un rând de hârtie pergament. Pulverizați hârtia pergament. Preîncălziți cuptorul la 180 de grade C. Într-un castron mare, bateți pentru a combina făina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, condimentul pentru plăcintă de dovleac, scorțișoara și sarea. Dați deoparte.

Într-un castron mediu, bateți împreună până când se combină uleiul, zahărul granulat, zahărul brun, ouăle, piureul de dovleac și extractul de vanilie. Turnați amestecul de dovleac în ingredientele uscate. Folosiți o spatulă de cauciuc sau un mixer pentru a amesteca până când se combină perfect.

Turnați apoi aluatul în tava pregătită. Întindeți uniform cu o spatulă. Coaceți 20 – 25 de minute până când o scobitoare iese curată când este introdusă în centrul prăjiturii. Așezați forma de tort pe un grătar de sârmă. Se lasă să se răcească complet. După ce s-a răcit, treceți un cuțit de-a lungul marginii formei pentru a vă asigura că nu se lipește. Scoateți tortul din tavă. Asigurați-vă că tortul s-a răcit complet înainte de a pune glazura.

Glazură de cremă de brânză cu scorțișoară

Cerneți împreună zahărul pudră și scorțișoara. Dați deoparte. În castronul unui mixer electric prevăzut cu un accesoriu cu palete sau într-un castron mare folosind un mixer manual, bateți untul și crema de brânză până când sunt complet combinate, cremoase și pufoase. Amestecați în vanilie și sare.Opriți mixerul și adăugați amestecul de zahăr pudră. Bateți la viteză mică până când zahărul pudră nu mai este vizibil. Treceți mixerul la mediu-mare și bateți timp de un minut. Tapetați cu această cremă tortul de dovleac.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre