Rețeta pe care fiecare gospodină trebuie să o știe: cremă de lămâie pentru prăjituri
Crema de lămâie poate fi adaptată în funcție de preferințe, folosind amidon, făină sau o combinație între cele două, iar grăsimea poate fi asigurată fie de unt, fie de mascarpone. În această variantă se folosesc trei sferturi amidon și un sfert făină, alături de unt, combinație care oferă cea mai bună consistență și gust. Crema e ideală pentru orice prăjitură.
4 gălbenușuri de ouă medii
175 g zahăr
600 ml lapte
coaja și zeama de la o lămâie mare, bio
45 g amidon
15 g făină
200 g unt cu 82% grăsime
1 praf de sare
Pentru prepararea acestei rețete, gălbenușurile se pun într-un vas cu pereți dubli, se presară sarea și se adaugă coaja de lămâie răzuită fin. Amestecul se lasă câteva minute pentru intensificarea culorii, apoi se adaugă zahărul măcinat fin și se mixează până când compoziția devine spumoasă. Se toarnă puțin lapte rece pentru diluare, se încorporează amidonul amestecat cu făina și se omogenizează bine.
Restul de lapte se adaugă fierbinte, amestecând continuu, după care vasul se pune pe foc mic spre mediu. Crema se amestecă permanent până când se îngroașă și capătă consistența unei budinci. După oprirea focului, crema se acoperă cu folie alimentară, direct la suprafață, și se lasă să se răcească complet.
Când crema este rece, se încorporează treptat untul moale, ținut la temperatura camerei, împreună cu zeama de lămâie, mixând energic până la obținerea unei texturi fine și omogene. Înainte de utilizare, crema se păstrează la rece, iar pentru un plus de cremozitate se mai mixează o dată chiar înainte de a fi folosită.
Ca sugestie, laptele poate fi adăugat fierbinte pentru a reduce timpul de fierbere, însă se poate folosi și rece. De asemenea, crema poate fi preparată pe baie de aburi, pentru a evita riscul de lipire sau afumare.
Foto: ReteteMerisor.ro
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Face parte din echipa Rețete și Vedete din anul 2022, aducând cu sine o vastă experiență jurnalistică acumulată de-a lungul unei cariere de peste 15 ani în domeniul mass-media. De-a lungul timpului, Igor a activat în redacțiile unor publicații importante. În cadrul redacției Rețete și Vedete, contribuie activ la dezvoltarea conținutului editorial, realizând articole despre și cu personalități din showbiz, reportaje speciale, dar și articole cu impact în rândul cititorilor. Unul din hobby-urile lui Igor este gătitul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook