Alimente pe care le puteți așeza pe grătar direct din congelator. Ce spune un expert

Alimente pe care le puteți așeza pe grătar direct din congelator. Ce spune un expert
Cât de ușoare ar fi mesele de seară dacă nu ar trebui să vă amintiți să dezghețați alimentele înainte de a le așeza pe grătar? Nu e doar un vis frumos, ci o realitate.

Potrivit informațiilor oferite de Dan Zuccarello, editor executiv pentru cărți de bucate la America’s Test Kitchen, există câteva alimente care pot fi așezate pe grătar, direct din congelator. Iată cât de repede puteți pregăti masa.

Fripturi și burgeri din carne de vită

O friptură gătită direct din congelator poate fi chiar mai suculentă și mai gustoasă decât atunci când este mai întâi decongelată. America’s Test Kitchen recomandă ca fripturile să se facă la foc iute pentru a dezvolta o crustă frumos rumenită pe ambele părți.

Deoarece sunt subțiri și se gătesc rapid, burgerii sunt candidați excelenți pentru a fi preparați la grătar direct din congelator. Cei mai mulți burgeri vegetali cumpărați din magazine sunt concepuți pentru a fi gătiți congelați, iar același tratament funcționează și pentru burgeri vegetali făcuți în casă. Punerea hamburgerilor pe grătar în timp ce sunt congelați reduce șansele ca aceștia să se destrame, în plus, se obține o rumenire plăcută la exterior fără a usca interiorul.

Alimente care se pun pe grătar direct din congelator

Pizza va avea un gust extraordinar

La fel ca în cazul hamburgerilor vegetali, majoritatea pizzelor congelate sunt destinate să fie gătite imediat, ba chiar există la unele și instrucțiuni pentru grătar. Dacă nu există aceste instrucțiuni, atunci introduceți pizza la cuptor. Peștele este un pic mai dificil de gătit scos din congelator decât un burger sau o friptură, deoarece se lipește foarte ușor.

Zuccarello sugerează să îl puneți la foc mic pentru a crea un efect asemănător cu cel al unui cuptor, apoi să îl mutați pe partea fierbinte pentru o prăjire rapidă înainte de servire.

Porumbul se va înfășura în folie

Cotletele subțiri și plate le puteți arunca pe grătarul încins și le puteți rumeni pe ambele părți. În momentul în care aveți urme frumoase de grătar la exterior, interiorul ar trebui să fie perfect gătit. Porumbul congelat este excelent pentru grătar, mai ales atunci când nu există în piețe cel proaspăt. Zuccarello recomandă să îl înfășurați în folie și să îl puneți pe partea mai rece a grătarului, apoi să îl terminați pe partea fierbinte. Se servește cu unt și ierburi aromatice.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre