Această rețetă vine din vechime și a fost savurată de generații întregi. Azi e redescoperită și beneficiază de o prezentare nouă. Gustul însă, e același.
Ingrediente pentru Alivenci moldovenești cu sos din fructe de pădure și mascarpone
600 g făină albă, 600 g mălai, 250 g zahăr, 2 plicuri praf de copt, 3 ouă, 1 esență de vanilie, 1 lămâie, 200 ml ulei, 600 ml lapte, 200 g unt, 10 g sare, 500 g fructe de pădure, 200 g zahăr, 200 ml vin roșu, 250 g mascarpone, 500 g frișcă naturală
Cum se prepară Alivenci moldovenești
Se pune laptele la fiert cu untul și praful de sare. Când atinge punctul de fierbere se adaugă mălaiul, în ploaie și se amestecă cu telul pe foc, pentru 3 minute. Apoi se stinge focul, se adaugă esența și se lasă la răcit.
Se separă albușurile de gălbenușuri. Albușurile se mixează cu zahărul până rezultă o bezea densă. Când compoziția de mălai s-a răcit se încorporează brânza de vaci dulce și gălbenușurile. Apoi se încorporează făina de grâu. La final se adaugă compoziția de bezea și se amestecă ușor cu o spatulă pentru a se menține aerată.
Compoziția pentru Alivenci moldovenești se întinde într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 40 de minute, până devine rumenă la suprafață și trece testul scobitorii. Se prepară un sos din fructe de pădure cu zahăr și vin, dens, care se trece prin sită. Crema mascarpone se amestecă cu frișca naturală, iar cu aceste două preparate se servesc Alivencii moldovenești.
Sursa: Chefi la cuțite
Greșeli în dieta femeilor care vor să slăbească repede
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook