Salată italiană cu pește, o minune în Postul Crăciunului. Rețeta se prepară rapid
Colorată și cu texturi diferite, salata italiană de pește este un fel de mâncare gustos perfect pentru zilele din Postul Crăciunului în care e dezlegare la pește. Iată cum se prepară rețeta delicioasă.
Pentru a pregăti salată de pește italiană pentru Postul Crăciunului, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 450 g cod, sucul unei lămâi, 2-3 frunze de dafin, 1 cană cu țelină tăiată în cubulețe mici.
Vă mai sunt necesare 1 cană cu fasole alba, fiartă foarte bine, 1/3 cană cu ardei murați, curățați de semințe și tăiați în felii, 1 lingură cu ardei murați iuți (optional).
Mai aveți nevoie de 1/3 cană cu măsline verzi, fără sâmburi, 1/3 cană cu măsline Kalamata, ulei de măsline, 2 linguri cu oțet de vin roșu, 1 linguriță cu usturoi tocat sau ras, ¼ linguriță cu piper negru, un vârf de piper roșu.

Puneți la fiert o oală cu apă, adăugați 2-3 frunze de dafin și sucul unei jumătăți de lămâie. Când apa a început să fiarbă, adăugați peștele. Lăsați să se gătească până când codul începe să se desfacă ușor.
După ce e gata, scoateți peștele și lăsați la răcit, apoi desfaceți în bucăți normale. Adăugați peste pește toate ingredientele rămase, cu excepția sării, și amestecați ușor până se omogenizează bine. Sarea se va adăuga doar dacă e nevoie. Pentru un gust mai pronunțat de lămâie, adăugați coajă de lămâie.
Lăsați salata să stea în jur de două ore pentru a permite aromelor să se întrepătrundă, apoi e gata de servit.
Este un preparat excelent în Postul Crăciunului, în zilele în care e dezlegare la pește. În funcție de gustul fiecăruia, puteți adăuga și cartofi fierți, inimi de anghinare, fenicul sau capere. Năutul este, de asemenea, o opțiune excelentă în loc de fasole boabe.
Vrei să critici sau să lauzi ceva? Atunci nu ezita să ne scrii în Comentarii! Exprimă opinia într-un limbaj civilizat!
Jurnalistă cu peste 20 de ani de experiență, a debutat ca redactor la cotidianul Tineretul Liber, apoi a contribuit la dezvoltarea altor proiecte. A scris pentru „Evenimentul Zilei”, „Curentul”, „Monitorul de București”, revistele „Felicia” și „Taifasuri”. Din anul 2021 este activă pe site-ul Rețete și Vedete. La toate publicațiile enumerate a publicat articole pe actualitate, lifestyle, monden, medicină naturistă, sănătate, reportaje, religie, horoscop, editoriale.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook