Simona Ionescu / Redactor Șef

Altfel de rețete delicioase pentru masa de Crăciun. Așa ceva nu ați încercat până acum

Altfel de rețete delicioase pentru masa de Crăciun. Așa ceva nu ați încercat până acum
An de an ați pregătit aceleași bucate tradiționale pentru masa de Crăciun? Ce ar fi dacă anul acesta ați prepara ceva cu totul și cu totul inedit, dar care are un gust fantastic? Iată câteva rețete care vă vor face să fiți la înălțime în fața musafirilor.

Dacă n-ați mâncat niciodată burtă de porc la cuptor, e momentul să încearcă acest delicios preparat chiar în ziua de Crăciun. Ingredientele de care aveți nevoie sunt: o bucată de burtă de porc cu șorici, o linguriță cu sare grunjoasă, o linguriță cu boabe de ienibahar, o linguriță cu boabe de piper negru, 600 ml supă sau apă, 2 linguri cu ulei.

Mod de preparare

Așezați carnea pe tocător, cu partea cu șorici în sus. Faceți câteva tăieturi în șorici și în aceste mici crestături presărați presară sare. Puneți apoi într-o tigaie cu ulei încins, cu partea cu șorici în jos. Se lasă aproximativ 20 de minute. Opriți focul, scoateți produsul din tigaie și lăsați puțin să se răcească, apoi rulați.

Legați cu sfoara de bucătarie, și puneți în tava de copt. Adăugați supă și boabele de piper și ienibahar. Se introduce la cuptor pentru aproximativ două ore. După ce carnea este aproape făcută, se pot pune de jur împrejur patru-cinci căței de usturoi.

Dovleac copt cu eșalote (garnitură pentru fripturi)

La orice friptură senzațională de porc este nevoie și de o garnitură pe măsură, cum ar fi dovleacul copt cu eșalote. Ingredientele necesare sunt: 900 g dovleac pentru plăcintă, 8 eșalote (cepe mici roșii), câteva crenguțe de cimbru verde, 1 linguriță cu ulei de măsline, 2 linguri cu sirop de arțar sau miere limpede, sare si piper negru.

Mod de preparare

Pentru început se încălzește cuptorul la 190°C. Tăiați dovleacul în două pe lungime, scoateți semințele și decojiți, apoi tăiați pulpa în cuburi de maxim trei centimetri și puneți cubulețele într-un castron mare. Decojiți cepele (eșalotele) și așezați peste dovleac, adăugând și crenguțe de cimbru.

Aveți grijă să păstrați câteva crenguțe și pentru ornat. Amestecați uleiul cu siropul de arțar sau mierea și adăugați sare și piper după gust. Turnați peste legume și amestecați foarte bine. Se pun legumele într-o tavă de cuptor și se lasă să se coacă timp de 30-35 de minute. Aveți grijă să le întoarceți din când în când, până s-au înmuiat și au căpătat o nuanță arămie. La final, ornați totul cu crenguțe de cimbru.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre